Thursday , April 18 2024

NOAPTEA MUZEELOR. Sambata puteți vizita gratuit Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului, Hanul Domnesc și Muzeul de Științele Naturii. Programul de vizitare

Muzeul Național al Bucovinei va puncta manifestarea Noaptea muzeelor din seara zilei de sâmbătă, 14 mai 2022, prin deschiderea pentru vizitare a următoarelor obiective: Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc și Muzeul de Științele Naturii.
Tot cu această ocazie, vor avea loc și două concerte de muzică clasică, la Cetatea de Scaun și la Hanul Domnesc.

Programul de vizitare:

  • La Muzeul Satului Bucovinean programul de vizitare este între orele 10 – 20. Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 20.  Ultima intrare ora 19,15.
  • La Muzeul de Istorie programul de vizitare este între orele 10 – 24. Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24. Ultima intrare ora 23,15.
  • La Muzeul de Științele Naturii programul de vizitare este între orele 10 – 24. Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24. Ultima intrare ora 23,15.
  • La Hanul Domnesc programul de vizitare este între orele 10 – 24. Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24. Ultima intrare ora 23,15.
  • La Cetatea de Scaun programul de vizitare este între orele 9 – 24. Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18 – 24. Ultima intrare 23,15.

Programul spectacolelor organizate de Muzeul Național al Bucovinei de Noaptea Muzeelor este următorul:

  • Hanul Domnesc: Concert susținut de TRIO ROYAL, între orele 19 – 21.
  • Cetatea de Scaun a Sucevei: Concert de pian susținut de prof. Johannes Raimund Onesciuc, între orele 19 – 21.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor.

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …