Friday , May 24 2024

Nissan lanseaza un model mini in Japonia

foto: Bloomberg
foto: Bloomberg
Constructorul auto japonez Nissan Motor va incepe de luna viitoare sa vanda in Japonia primul model mini, dezvoltat in parteneriat cu Mitsubishi Motor, ca urmare a cererii japonezilor pentru masini mai mici si mai ieftine.
Nissan a inceput productia masinii mini la fabrica Mizushima detinuta de Mitsubishi in Okayama, informeaza Bloomberg.
Modelul va fi vandut din iunie sub denumirea Nissan DAYZ si Mitsubishi eK Wagon, potrivit reprezentantilor celor doua companii.
Nissan urmareste sa castige cota de piata pe un segment care are in prezent o pondere de 38% in vanzarile totale de masini noi in Japonia.
Vanzarile de masini mini, mai ieftine si usor de manevrat, sunt estimate sa creasca in 2013, desi cererea agregata la nivelul industriei se reduce ca urmare a finalizarii programului guvernamental de stimulare.
Nissan a infiintat o societate mixta cu Mitsubishi in urma cu doi ani in vederea dezvoltarii de masini mici pentru piata japoneza si intentioneaza sa introduca un al doilea model la inceputul anului viitor. Modelul Missan DAYZ va concura cu Honda Motor N-box, cel mai bine vandut model mini in acest an, si cu Daihatsu Motor Move. (ziare.com)

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …