Wednesday , November 30 2022

Niculai Barbă: Situația în UPU Suceava s-a mai calmat, dar presiunea este în continuare foarte mare pe Spitalul Județean

Situația din Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-a mai calmat față de ce era la începutul săptămânii. Aprecierea îi aparține lui Niculai barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava care a precizat că, totuși, situația este în continuare dificilă și a dat asigurări că „vor fi amplasate aici încă patru paturi”.

„Am fost în UPU și am discutat cu șeful UPU dr. Liviu Cîrlan. Situația s-a mai calmat, dar este în continuare dificilă. Personalul din UPU s-a comportat exemplar în condițiile date. Au fost aprobate, și mâine vor fi aduse la Spitalul Județean Suceava, patru aparate de oxigenoterapie umidificată cu flux crescut”, a spus Niculai Barbă.

Potrivit acestuia, s-au făcut solicitări pentru concentratoare de oxigen pentru spitalele din județ și, în contextul actual, se așteaptă și deciziile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava în ceea ce privește creșterea capacității de tratare a cazurilor Covid-19 în spitalele din județ. (D.P.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …