Friday , March 1 2024

Nicolae Troașe este noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Suceava

Patronul de la „Calcarul” Pojorâta, îi ia locul lui Sorin Iacob, patronul  „Loial”, care a condus CCI Suceava timp de 12 ani. Nicolae Troașe l-a desemnat în funcția de președinte executiv pe Lucian Gheorghiu u cei patru vicepreședinți aleși ai CCI Suceava sunt Vasile Armenean, Mihai Cernișov, Robert-Mihai Croitor și Stefan Groza   

Troase

Noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Suceava este începând de ieri, omul de afaceri Nicolae Troașe,  principal acționar al grupului de firme „Calcarul” – Pojorâta. Au fost desemnați și cei patru vicepreședinți ai CCI Suceava respectiv Vasile Armenean, Mihai Cernișov, Robert-Mihai Croitor și Stefan Groza.  Potrivit unui comunicat de presă transmis de Camera de Comerț și Industrie Suceava ieri a avut loc  Adunarea Generală a membrilor, Camera înregistrând un număr de 318 membri cu drept de vot la data convocatorului, cifra de afaceri a membrilor reprezentând aproximativ 38 – 40% din produsul intern brut al județului Suceava, conform rezultatelor exercițiilor financiare ale anului 2014. In ședința de ieri a fost prezentat si aprobat raportul de activitate al președintelui Camerei de Comerț și Industrie Suceava pentru mandatul 2012 – 2015.  Sedința a continuat cu analizarea activităților desfășurate din 2012 până în prezent și a rezultatelor instituției. S-a prezentat și un raport privind finalizarea a șase proiecte cu finanțare europeană în care CCI Suceava a fost beneficiar sau partener. De asemenea, au fost prezentate și rezultatele ultimului proiect implementat în cadrul căruia unul din rezultate l-a constituit dezvoltarea și modernizarea sediului. Unul din elementele de referință îl constituie și faptul că din analiza comparativă a indicatorilor Camerei de Comerț și Industrie Suceava (numărul de angajați, cifra de afaceri, numărul de membri), la nivel național, aceasta se poziționează între primele 10 camere județene. Cu aceste date la dispoziție,  Adunarea Generală a membrilor Camerei de Comerț și Industrie a trecut la cel mai importat punct de pe ordinea de zi –  alegerea unui nou Colegiu de Conducere pentru un mandat de patru ani.
S-a votat mai întâi că  din componența Colegiului de Conducere  al Camerei de Comerț și Industrie Suceava să facă parte administratorii firmelor LOIAL IMPEX S.R.L., AC MOBILE S.R.L., ACET S.A., ASOCIASIA PENTRU TURISM BUCOVINA, AUTOSERVICE S.R.L., BERMAS S.A., BETTY ICE S.R.L., CALCARUL S.A., CONFANA INDUSTRIES S.R.L., DENIS S.R.L., DRU-PO S.R.L., EURO MAST INDUSTRIES S.R.L., EUROTEHNIC S.R.L., EXPLORA GROUP S.R.L., GENERAL CONSTRUCT S.R.L., HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER S.R.L., KILLER S.R.L., MARELBO PROD-COM S.R.L., PRIMAGRA S.R.L., RAILEX S.R.L., RNP – DIRECTIA SILVIC| SUCEAVA, S.U.C.T. S.A., SAMI PLASTIC S.A., SYMMETRICA S.R.L., TRUST ORIZONT S.A.
Noul ales președinte al Camerei de Comerț Suceava și-a exprimat convingerea că innstituția pe care o reprezintă va rămâne, și în continuare, principala organizație reprezentativă a mediului de afaceri din Bucovina și că împreună cu membii acesteia se vor  identifica și dezvolta proiecte comune în sprijinul comunității de afaceri sucevene.
Noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, a declarat că „misiunea mea nu va fi atât de ușoară și pentru că am deja un oarecare confort asigurat din partea predecesorilor, care și-au făcut treaba așa cum se cuvine. De aceea, noi va trebui să facem și mai mult. Cei 20 de angajați, în frunte cu domnul Lucian Gheorghiu, și-au făcut treaba cum se cuvine. De aceea, începând de azi (ieri, n.r.), în virtutea dreptului ce mi-l conferă statutul Camerei de Coerț, l-am investit pe domnul Lucian Gheorghiu președinte executiv al Camerei de Comerț Suceava”, a declarat Nicolae Troașe. El este convins că va face o echipă foarte bună cu Lucian Gheorghiu dar și cu ceilalți colegi din Camera de Comerț și Industrie Suceava. „Impreună și cu mass-media, dar și prin eforturile proprii ale colegiului de conducere vom crește vizibilitatea Camerei, care din păcate a fost în scădere în ultima perioadă”, a declarat Nicolae Troașe.
El a spus că realizările vechii echipe de conducere sunt deosebite dar s-a lucrat mai puțin la capitolul vizibilitate. „Dorim să creștem încrederea pe care agenții economici din județ pot să o aibă în Camera de Comerț. Nu în ultimul rând ne vom axa pe întreprinderile nou înființate, pentru că ele sunt cele care au mai întâi nevoie de sprijin din partea Camerei de Comerț și Industrie Suceava. Sprijind acești nou înființați agenți economici, încrederea lor în această entitate va crește și sigur vor deveni în viitor membri cotizanți”, a spus Nicolae Troașe.  El a mai arătat că la nivelul Camerei de Comerț și Industrie Suceava există deja postat pe site-ul instituției un program de dezvoltare economică pentru județul nostru,  care cuprinde printre altele înființarea unui centru expozițional propriu al CCI Suceava. „Mulțumesc celor care au avut încredere în mine, dar și vechii conduceri, domnului Sorin Gabriel Iacob, pentru activitatea pe care a depus-o în ultimii 12 ani”, a mai transmis noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Manifestare dedicată regretatului critic și istoric literar Alex Ştefănescu, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie 2024, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, în Sala de Artă ”Elena Greculesi”, …