Friday , October 22 2021

Niciunul din cei 17 pacienți COVID de la Spitalul Județean nu este vaccinat complet. Se deschid noi sectoare COVID

Niciun pacient cu COVID-19 internat în prezent în Spitalul Județean Suceava nu este complet vaccinat, a anunțat joi managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea (foto). Acesta a mai precizat că unele sectoare non-COVID se vor transforma în sectoare COVID, având în vedere creșterea numărului pacienţilor cu această patologie. În spital sunt 17 pacienți COVID, doi dintre ei la ATI.

Alexandru Calancea, medic, manager, Obiectiv

”Situaţia îngrijorătoare constatată este că niciunul din cei 17 pacienţi internaţi nu este vaccinat cu schema completă de vaccinare. Având în vedere că numărul celor infectaţi cu această patologie este în continuă creştere, ne va obliga la deschiderea de noi sectoare COVID, prin transformarea temporară a unor sectoare non-COVID, care actualmente deservesc patologii cronice, ceea ce va conduce la limitarea capacităţii de răspuns a unităţii sanitare faţă de cazurile cronice non-COVID. În acest context, facem apel către întreaga populaţie, inclusiv către cadrele medicale, să dea dovadă de simţ civic şi responsabilitate, să se informeze cu privire la beneficiile vaccinării din surse sigure şi autorizate, şi să se vaccineze pentru aşi salva propria viaţă sau viaţa celor dragi. În condiţiile contactării, după vaccinare, a virusului, vaccinarea va conduce la o formă cel mult moderată a bolii. Ne salvăm pe noi, salvăm pe cineva drag, atât prin faptul că nu vom face forme grave de COVID-19 (mortalitate >90%), cât şi prin faptul că nu aglomerăm spitalele cu această patologie, permiţând pacienţilor cu patologii non-COVID acute sau cronice să acceseze sistemul sanitar în momentul necesar furnizării serviciilor medicale”, a explicat managerul SJU, Alexandru Calancea, citat de Agerpres.

17 pacienţi cu COVID erau joi dimineață internați la Spitalul Județean, dintre care doi cu forme grave, la terapie intensivă, ventilați non-invaziv.

Conform previziunilor OMS, în România vom avea şi un val 4 al acestei pandemii, iar acesta va putea fi numit ”valul celor neimunizaţi”, a amintit managerul SJU, care consideră că, în acest context, cei imunizaţi vor face o formă cel mult moderată a bolii, care, de cele mai multe ori, poate fi tratată şi la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

”În acest moment, acest vaccin este singura armă împotriva SARS-CoV-2, poate nu perfectă sau ideală, dar este singura noastră opţiune, care ne oferă şanse mari de a supravieţui. În această confruntare, de aceea alegeţi să o folosiţi decât să o ignoraţi şi să staţi lipsiţi de apărare în faţa acestui inamic cameleonic”, i-a îndemnat pe suceveni dr. Calancea. (O.S.)

Vezi si

La intrarea în vacanță, doar 5 noi cazuri de COVID în școlile sucevene

La intrarea în vacanța forțată de două săptămâni, decisă de Ministerul Educației, unitățile de învățământ …