Friday , March 1 2024

Niciun caz de COVID în unitățile de învățământ din județul Suceava, după vacanța de primăvară

Infectările cu COVID în rândul angajaților și elevilor din unitățile de învățământ din județ vor fi monitorizate în continuare de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava. La reluarea cursurilor cu prezență fizică, după încheierea vacanței de primăvară, nu există niciun caz de COVID în școlile sucevene, după cum a informat șeful IȘJ Suceava.

test, depistare, coronavirus, Obiectiv

”Vom monitoriza în continuare cazurile de COVID din unitățile de învățământ, însă la momentul actual nu avem niciun caz raportat. A fost un cadru didactic pozitiv, dar a ieșit din carantină între timp. Acum, la reluarea cursurilor după vacanța de primăvară nu avem niciun caz de COVID în școlile din județul Suceava”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Amintim că la intrarea elevilor în vacanța de primăvară IȘJ Suceava a centralizat situația infectărilor raportate de directorii școlari de la începutul semestrului II, când au fost reluate cursurile în unitățile de învățământ, concluzionând că școlile nu au fost focare de infecție. În cele circa 2 luni de școală cu prezență fizică, un procent de 0,03%, din totalul de 113.868 de elevi din județ, și anume 39 de copii, au fost confirmați cu COVID, iar în cazul personalului din sistem procentul de infectare a fost de 0,83%, fiind confirmați cu COVID 88 din cei 10.478 de angajați.

În ceea ce privește vaccinarea personalului din sistem, circa 4.000 de persoane s-au vaccinat, peste 70% dintre ei fiind cadre didactice. Ministrul Educației se declară nemulțumit de ritmul de vaccinare a personalului din sistem și încearcă să identifice soluții pentru a stimula angajații să se imunizeze. Ultima idee lansată în presa națională de către ministrul Educației Sorin Cîmpeanu prevede ca fiecare școală să organizeze dezbateri la care să participe nu numai angajații din unitatea de învățământ, ci și părinții elevilor. Șeful IȘJ Suceava consideră că vaccinarea este soluția pentru revenirea la normalitate, în special în ceea ce privește activitățile didactice din școli, și sfătuiește pe oricine, nu doar personalul din sistem, să se vaccineze. ”Vaccinarea este soluția. Și o spun din propria experință. Cu cât mai multe persoane se vor vaccina, cu atât mai repede vom reveni la normalitate”, a spus inspectorul general Bocanci. (O. NUȚU)

Vezi si

Băută, o femeie din Frătăuți a căzut de pe bicicletă și a ajuns în stare gravă la spital

Joi seara, la orele 18:10, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin 112, că pe DJ …