Wednesday , April 17 2024

Nici anul acesta nu se fac sensuri unice pe străzile principale

Proiectul de implementare a sensurilor unice pe străzile principale ale municipiului Suceava nu va fi pus în aplicare nici în acest an.

„Sistemul de sensuri unice nu înseamnă că vin autobuzele electrice toate și de mâine spunem noi că se circulă invers. Înseamnă o pregătire a noilor semne de circulație care, într-adevăr, se pot comanda și în două – trei săptămâni, sunt aduse și nu e mult timp. Însă poate mai important și mai greu este că presupune o discuție cu Poliția Rutieră și o comasare mai mare, în prima perioadă, a forțelor pentru că oamenii sunt învățați să circule într-un fel și va trebuie să îi învățăm altfel pentru o perioadă. Sistemul de sensuri unice înseamnă tot marcajul rutier refăcut și pentru a reface marcajul trebuie să legăm cu reabilitarea stradală: tot ce înseamnă axul principal va fi reabilitat. De la acea stație PECO de la intrarea dinspre Fălticeni până în zona centrală și de acolo pe strada Petru Rareș, urcând spre Piața Mare și mergând spre Catedrală se va freza 4 cm, se va turna un covor asfaltic din nou, după care se face marcaj”, ne-a declarat, ieri, Lucian Harșovschi.

Întrebat când va fi demarată și această lucrare, Lucian Harșovschi a spus că anul viitor, în mod sigur anul acesta nu. Asta cu toate că și ultimele 15 autobuze electrice de la societatea poloneză Solaris vor fi aduse în decembrie. Despre aceasta a făcut referire tot viceprimarul Lucian Harșovschi și a explicat cum stă situația.

„Ultima discuție cu cei de la Solaris a fost că undeva prin decembrie vor începe să livreze poate mai multe din cele 15 autobuze. Spunea, inițial, că poate aduc unul în septembrie și apoi vor începe să livreze treptat celelalte autobuze electrice de capacitate mare. Vor fi livrate și stații de încărcare pentru că sunt diferite de cele livrate din China, acestea au pantograf ca la tramvai … Venind și celelalte, vom avea 40 de autobuze de capacitate mare, sistemul de e-tiketing funcțional pentru că noi facem probe și suntem aproape gata cu el, dar mai vedem când îi dăm drumul pentru că mai sunt anumite stații de branșat”, a precizat viceprimarul Sucevei.

Totuși, Lucian Harșovschi nu a scos din calcul așa numitul „consens politic și administrativ”. „Eu sunt, de felul meu, o persoană curajoasă și așa avea curajul – am avut și în trecut curajul să iau această decizie – și aș fi luat-o și până acum (să introduc sensurile unice pe străzile principale – n.r.) chiar și fără aceste autobuze, dar trebuie spus clar că avantajul ar fi că odată cu sensurile unice, autobuzul va avea o bandă dedicată și va circula normal, cum circulă și acum, în schimb autoturismele personale ale sucevenilor vor circula pe direcția Fălticeni – zona centrală și de acolo se vor întoarce pe la piață, Catedrală, bulevardul George Enescu”, a mai spus viceprimarul Sucevei. (D.P.)

Vezi si

18 percheziții la Hânțești și Vârfu Câmpului, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii din Botoşani efectuează, miercuri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, …