Nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor, oamenii din Scheia vor să patruleze prin comună

24 martie 2018, 8:57

Locuitorii din Scheia speră că în acest fel vor stopa seria interminabilă de furturi comise în comună de rromii minori. Incepând de săptămâna viitoare, la sediul Primăriei se va întocmi o listă a voluntarilor care vor patrula pe străzile din localitatescheia intalnire andriciuc

Ieri după-amiază, reprezentanţi ai cetăţenilor din comuna Scheia s-au întâlnit din nou cu autorităţile locale pentru a găsi, în cele din urmă, o soluţie în ceea ce priveşte furturile din locuinţe, maşini şi curţi comise de rromii minori din familiile aciuate pe dealul din localitate. La întâl­nire au luat parte primarul comunei, Vasile Andriciuc, viceprimarul Ilie Cojoc, un reprezentant al Poliţiei comunale Scheia, Constantin Bîrlă­­dianu, şi şeful Poliţiei Locale Scheia, Constantin Pîţu.

“Sunt multe probleme care trebuie rezolvate punctual. Acum două zile am făcut un aşa-zis recen­sământ printre cetăţenii de etnie rromă, împreună cu repre­zentanţi ai Poliţiei şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi vom încerca să le monitorizăm activitatea, mai ales a copiilor”, a declarat primarul comunei Vasile Andriciuc.

Din datele statistice ale poliţiş­tilor reiese că numărul furturilor raportate de la începutul acestui an a scăzut la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. In perioada ianuarie-martie 2017 au fost raportate 47 de furturi, iar în prezent numărul acestora este de 22.

Totuşi, aceste cifre nu au fost convingătoare pentru şcheieni, care s-au hotărât ca pe bază de voluntariat să patruleze prin comună, iar în cazul în care ceva suspect le atra­ge atenţia să sune la 112, iniţiativă apre­­ciată de reprezentanţii Poliţiei prezenţi la întâlnire. “Consider că implicarea cetăţe­nilor este foarte importantă. Ar trebui o colaborare foarte strânsă între noi, ca re­pre­zentanţi ai Po­liţiei, cetăţeni şi Pri­mă­rie”, a menţionat Constantin Bîr­lădianu.

Incepând de săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Scheia se va în­­­tocmi o listă a voluntarilor care vor patrula pe străzile din comună.

Reamintim că întâlnirea de ieri a fost o urmare a protestului cetă­ţenilor din comună de săptămâna trecută, când aceştia i-au acuzat pe reprezentanţii Primăriei că îi protejează pe răufăcători. (O.S.)

 

reportersite

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. viorel 25/03/2018 la ora 10:44 -

    Primarul Andriciuc nu face nimic in comună și pe rromi îi folosește în alegeri!!!

  2. marcu 24/03/2018 la ora 20:58 -

    Da bravo! contribuabilii o sa patruleze prin Scheia si europolitistii o sa faca greva pentru salarii mai mari. Rusine.

  3. Raspopitul 24/03/2018 la ora 12:08 -

    Tiganul nu intelege de vorba buna, ci numai de par.Asa ca, cetatenii trebuie sa-si apere familiile si casele.Nesimtirea nu are limite la tigani si de aceea comunitatea trebuie sa-i puna la punct, daca vor sa aiba liniste.