Wednesday , May 29 2024

Nemţii: Loganul este una dintre cele mai proaste maşini

Societatea Germană pentru Expertiză Tehnică (TÜV) dă o notă proastă Daciei Logan în materie de fiabilitate. Revista „Auto Bild“, în care raportul TÜV este publicat în fiecare an, o numeşte „Maşina ALDI a Renault-ului“, scrie Deutsche Welle. Cu alte cuvinte, ieftină, dar nici prea bună.
Loganul se află printre autoturismele care circulă cu cele mai multe defecţiuni pe străzile Republicii Federale, conform raportului Societăţii Germane pentru Expertiză Tehnică (TÜV) pentru 2010. La verificarea tehnică obligatorie din Germania, pică testul fiecare al nouălea Logan cu vechime mai mare de trei ani. Concluzia TÜV este că, până la urmă, pe termen lung, “Dacia Logan e o maşină ieftină… şi atât”. Revista “Auto Bild”, care publică anual aceste teste, a numit-o “maşina ALDI a Renault-ului”.
Anual, sunt verificate la TÜV în jur de 10 milioane de maşini, iar la ediţia actuală a raportului, din 128 de modele, Dacia Logan se situează pe locul 123, respectiv între ultimele 10 pe lista autoturismelor cu o vechime între doi şi trei ani.
Şi mai prost stau la aceeaşi categorie Peugeot 407, Volvo XC 90 sau Kia Carnival, maşină pe care – conform testelor germane – se poate conta cel mai puţin, după doi-trei ani de la achiziţionare.
Testul TÜV se referă însă exclusiv la maşini folosite cel puţin doi ani. Alte modele Dacia nu sunt cuprinse în studiul TÜV.
Într-un chestionar online al J.D. Power Report pe 2010 arată că modelele Dacia, în general, s-au situat în acest an pe locul al doilea, la egalitate cu BMW, în ceea ce priveşte satisfacţia germanilor faţă de autoturismul deţinut.
Cele mai fiabile au fost în 2010 maşinile germane şi cele japoneze. “Toyota câştigă locul întâi în acest an cu modelul Prius, la categoria maşinilor vechi de până la trei ani şi locul al doilea cu modelul Corola Verso în clasa autoturismelor vechi de cinci ani” a precizat la Berlin Klaus Brüggemann, membru în conducerea Societăţii Germane pentru Expertiză Tehnică.
“Porsche Boxster e pe locul întâi la categoria maşinilor vechi de cinci ani. Modelul Porsche 911 câştigă detaşat în clasa maşinilor care au între cinci şi nouă ani vechime. Pe ultimele locuri, în ceea ce priveşte condiţiile tehnice, rămân Kia Carnival, Fiat Stilo şi Ford Ka. ”
Testele tehnice pe Dacia Logan au semnalat probleme la direcţie, pierderi de ulei, un motor prea zgomotos şi faza lungă setată deseori prost. Specialiştii germani sunt de asemenea nemultumiţi de variantele de bază, cărora le lipsesc servodirecţia şi airbag-urile laterale, dar, cel mai mare minus, spun aceştia, este lipsa ESP-ului, indiferent de varianta de dotări.
Însă proprietarii de maşini par să aibă o cu totul altă părere, în condiţiile în care până în prezent au fost vândute în Germania 135 000 de Dacii Logan.
Iar defecţiuni pe ici-colo, după mai mulţi ani de utilizare, apar cam la toată lumea. De fapt, germanii se pare că sunt nevoiţi să apeleze mai des la service-ul auto, decât în anii trecuţi.
Anual, sunt verificate la TÜV în jur de 10 milioane de maşini.
“Procentajul autoturismelor cu defecţiuni majore a crescut în Germania la 19,5%”, a declarat Brüggemann. “Anul trecut au fost numai 17,9%. Cu alte cuvinte, la verificarea tehnică nu trec testul 20 de maşini din 100. Fiecare al cincilea şofer conduce o maşină cu defecţiuni, ceea ce reprezintă un total de peste opt milioane de autoturisme”. (realitatea.net)

Vezi si

2.676.184 de buletine de vot pentru alegerile din 9 iunie au ajuns la Suceava

Marți, 28 mai 2024, buletinele de vot pentru alegerile locale din data de 9 iunie …