Thursday , April 25 2024

Nechifor susţine că a colaborat bine cu toţi primarii, indiferent de partid, excepţie făcând cei de la Rădăuţi şi Slatina

“Ce ar fi trebuit? In localităţi cu primari PSD ori PNL sau PDL să facem altceva? Nu, mi-am făcut datoria. Am puterea să mă uit în ochii cetăţenilor care trăiesc în Suceava, să îmi asum ce am făcut şi să spun deschis că am făcut cât am putut de mult, în condiţiile date prin care am trecut cu toţii, în România”, a spus liderul judeţean al PSD

Nechifor psd 13 nov [800x600]


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că în cei peste doi ani de când a preluat şefia administraţiei judeţene sucevene a avut o colaborare bună cu toţi primarii din judeţul nostru, indiferent de culoarea poilitică, mai puţin în două cazuri. “Nu există sat, comună sau oraş despre care să nu ştiu ce s-a făcut acolo. Si la Climăuţi, şi la Bălcăuţi şi la Vereşti şi la Hânţeşti şi la Manolea ştiu şi asta pentru că am făcut într-un bun acord cu primarii indiferent de partid”, a declarat Cătălin Nechifor.
Afirmaţia a fost făcută, ieri, în conferinţă de presă, la sediul PSD Suceava de pe strada Meseriaşilor. Primul caz de primar cu care nu s-a putut înţelege a fost cel al Rădăuţiului, fiind uşor de dedus deşi a evitat să facă nominalizări, dar a spus ca indiciu faptul că nu mai este pe funcţie – cazul primarului Aurel Olărean care este suspendat întrucât a fost trimis în arest preventiv de mai multe luni de zile. Intrebat cu privire la cel de-al doiela, şeful PSD al administraţiei judeţene nu i-a spus numele, dar a răspuns că se referă la comuna Slatina, unde primar este Ilie Gherman. “Am încecat, am sunat la Slatina şi anul trecut când a fost nevoie de ajutor pentru iarnă. Nu am găsit. Sincer, nici nu am avut curaj să cer mai mult pentru că am încercat odată …”, a declarat preşedintele CJ Suceava.
Ulterior, el a făcut trimitere la buna colaborare pe care a avut-o cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, probabil pe fondul unor discuţii de campanie care s-au iscat de ceva vreme. “Ar fi trebuit să am o luptă idioată cu primarul Sucevei? Ar fi trebuit să nu ţin cont de nevoile oraşului? Am găsit soluţii şi pentru partea de termie şi pentru partea de dezvoltare, pentru proiectele europene, pentru tot. Pentru că asta cred: Suceava şi primarul Lungu şi eu, Cătălin Nechifor suntem oameni aleşi în funcţie să găsim soluţii şi să rezolvăm probleme. Asta este partea pentru suceveni, nu este pentru mine sau altcineva. Ce ar fi trebuit să fac? Să mă cert toată ziua? Să arunc în piaţă informaţii şi să încep să ţip că ăla e bun, că ăla nu e bun?”, s-a întrebat, retoric, Cătălin Nechifor, continuându-şi ideea şi referindu-se la situaţia din deliberativul locall. “La Suceava a fost un Consiliu Local până de curând PNL – PSD. Mai mulţi erau PNL decât PSD (aici este o abordare eronată, de la începutul mandatului paritatea între PSD şi ACD (PNL – PC) a fost de 1:1). Nu poţi să uiţi istoria. Eu cred că mi-am făcut datoria, la fel şi domnul Lungu pentru că a înţeles şi el că este important să facem administraţie. Oamenii nu ne judecă pentru cât de mult ne batem sau cât de mult ne certăm. Oamenii vor să facem ceva pentru ei şi asta am şi făcut”, a declarat preşedintele CJ Suceava.
El a continuat cu Rădăuţiul, spunând că nu a avut cum să dialogheze până de curând, dar situaţia s-a schimbat în bine, la fel şi în alte localităţi. “Am fost ieri prin Rădăuţi, în plin şantier. Se poate şi la Rădăuţi: din oraşul în care se turna stradă centrală din pietriş, anul trecut, am ajuns în oraşul în care se turna asfalt şi la periferie şi în centru. Am găsit soluţii pentru asigurarea încălzirii termice şi la Vatra Dornei şi la Siret cu ajutorul Guvernului Ponta şi la Rădăuţi tot cu Guvernul Ponta. Noi ne-am făcut datoria şi am considerat că este foarte important să găsim soluţii atunci când este nevoie pentru că la vară va fi cald, dar acum este frig şi avem nevoie să găsim soluţii şi le-am găsit. Ce ar fi trebuit? In alte localităţi, cum este la Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit ca eu să blochez proiectul pe apă şi canalizare, proiect care a fost semnat de guvernul Ponta, de 26 de milioane de lei? Nu, l-am semnat pentru că îmi doresc ca şi Câmpulungul să se dezvolte pe apă – canal, în condiţiile în care, în trecut, domnul Flutur a trecut peste Câmpulung Moldovenesc şi nu a vrut să integreze oraşul pe proiectul european”, a declarat Cătălin Nechifor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …