Tuesday , December 6 2022

Nechifor e convins că Ponta va fi viitorul preşedinte al României şi va putea face un nou USL

Preşedintele PSD Suceava a mulţumit sucevenilor pentru votul dat candidatului PSD la funcţia de preşedinte, a arătat că PSD a obţinut un procent şi un număr de voturi peste cel de la europarlamentare, ceea ce nu se poate spune despre ACL, şi a atras atenţia asupra problematicii turismului electoral

nechifor la alegeri [800x600]


Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, a reiterat că PSD a obţinut un rezultat mai bun decât la alegerile europarlamentare de anul acesta, comparativ cu alianţa formată din PDL şi PNL. De asemenea, liderul PSD Suceava a ţinut să le mulţumească sucevenilor care s-au prezentat la urne, subliniind că o prezenţă la urne de aproximativ 50% demonstrează că „tot ceea ce a fost campanie electorală a trezit interes pentru publicul larg”.
Cătălin Nechifor este sigur că Victor Ponta va fi viitorul preşedinte ale României. „In turul doi vom reuşi să schimbăm practic o epocă destul de mare a României, 10 ani de dreapta în care cei de la PDL s-au aflat aproape tot timpul la guvenare şi ştiţi cum e lupul îşi schimbă părul dar năravul ba. Tot cei care l-au instalat pe Traian Băsescu în 2004 e vorba de PDL şi PNL vin acum sub formula ACL să-l instaleze pe Iohannis”, a precizat Cătălin Nechifor.
Din punctul său de vedere, faptul că Victor Ponta a obţinut, în primul tur, 43,84% în judeţul nostru este un rezultat extrem de bun iar PSD se află pe un trend ascendent la nivel de judeţ comparativ cu tandemul PDL – PNL. Comparând cu alegerile pentru Parlamentul European când social democraţii au câştigat 40,12% din sufragii iar acum procentul a crescut la 43,84%, liderul PSD este de părere că acele aproape patru procente înseamnă destul de mult atât ca pondere a votului, cât mai ales ca număr de voturi pentru că prezenţa la prezidenţiale a fost mult mai mare. „La europarlamantere a fost pe la 25-30%, iar acum s-a dus către 50%. PSD a avut 40,12% iar acum are 43,84. PNL şi PDL care au candidat la europarlamentare separat au obţinut 23,06% PDL şi 9,77% PNL deci în total 32,83%. Acum Iohannis a luat 32,63% deci mai puţin. Astea sunt tendinţele actuale PNL-PDL stagnează dar sunt pe un trend descendent, iar PSD este în creştere”, a explicat liderul social democrat.
In Iţcani, după informaţiile mele, au votat două autocare din Vaslui. In Iţcani nu prea ştiu să fie vreun traseu turistic. In Itcani şi alte zone cunoscute ca trasee turistice sunt foarte multe voturi. Vom vedea şi vom analiza toate situaţiile. Nu am făcut o analiză punctuală pe secţii de votare, dar în municipiul Suceava e interesant numărul foarte mare de voturi pe listele suplimentare. Vom cere copii după liste că nu cumva să fi votat în neştire. Lucrurile astea vor trebui înţelese. Sunt şi localităţi unde există zone de tranzit.
El remarcat şi scorul bun de 4,72% obţinut de Călin Popescu Tăriceanu la nivel de judeţ subliniind că sunt câteva localităţi precum Siret, Gura Humorului, Dumbrăveni unde fostul premier a câştigat un număr important de voturi. „PNL nu mai există aproape deloc în noua structură a ACL există doar PDL există doar Gheorghe Flutur şi echipa sa. Sigur că este o opţiune şi acest partid politic însă sunt convins că foarte mulţi din cei care trăiesc în Suceava nu au uitat ce s-a întâmplat atunci în perioada 2008-2012. Nu vreau să fiu mult mai explicit şi sper ca acest mesaj să fie decodat corect de cei care ştiu mai mult decât ştiu eu”, a spus Nechifor.
Totuşi, liderul PSD Suceava a precizat că au rămas în cursă doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, iar el îşi doreşte ca pe data de 16 noiembrie românii să aleagă în mod decisiv. In acest context, el nu a omis să facă referire şi la proiectul politic al USL şi la o reiterare a acestei formule. „Nu mi-aş dori o competiţie care s-a închis ca în 2004, şi în 2009. Sper să putem crea o diferenţă importantă. Si această diferenţă va fi dată după părerea mea de cel puţin un element, şi anume capacitatea de coaliţie a celor două blocuri politice. Pe de o parte PSD-UNPR-PC, şi pe de o parte PDL-PNL. Iar aici nu sunt aici noutăţi sau lucruri necunoscute. Fiecare ştim ce poate celălalt. Fiecare ştim despre competitorii politici, sau despre eventualii parteneri, ce au făcut până acum în politică şi cine şi-a respectat cuvântul. Si eu sunt convins că putem crea cu formula Victor Ponta preşedinte un proiect politic care să semene din ce în ce mai mult cu ce a fost în 2012, atunci când USL, componenta social liberală a câştigat detaşat alegerile”, a mai spus preşedintele PSD Suceava.
Cătălin Nechifor a spus că PSD a avut o prestaţie bună alături de partenerii săi, dar el crede că deja PSD şi-a obţinut obiectivul lansat public în 2010 când am candidat la şefia organizaţiei judeţene Suceava a PSD, cu platforma politică – „Din nou primii”. „Spuneam atunci că vrem să fim primul partid politic din judeţ. Am reuşit asta chiar dacă am facut-o în două etape. PSD e la Suceava prima formaţiune şi mergem mai departe pe platforma iniţială”, a mai spus liderul PSD din judeţul Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …

One comment

  1. In Sibiu, Timisoara, Arad, Cluj Napoca, Oradea sunt locuri de munca, mai multe firme. Unele joburi acolo au salarii mari si deci oamenii o duc mai bine decat in alte parti.