Saturday , November 26 2022

Muzeul de Istorie va fi modernizat de firmele care lucrează la reabilitarea Cetăţii

MUZEUL [800x600]

Perioada de depunere a contestaţiilor a fost depăşită, iar Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va încheia un contract cu asocierea firmelor General Construct, Restaco, Loial, Grup Corint Alba Iulia şi ConBucovina pentru reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie şi a construcţiei a două corpuri noi

Patru din cele cinci firme care s-au asociat şi au depus oferta câştigătoare pentru licitaţia de reabilitare şi extindere a Muzeului de Istorie fac parte şi din asocierea care a câştigat lucrările de reabilitare a Cetăţii de Scaun. Este vorba de General Constuct – lider de asociere în ambele proiecte – alături de Restaco, Loial şi Grup Corint Alba Iulia. Lor li s-a adăugat în cazul lucrărilor de la Muzeul de Istorie şi firma suceveană ConBucovina. Potrivit celor afirmate de Doru Gheaţă – directorul tehnic al firmei General Construct, firma Loial se va ocupa de partea de instalaţii iar societatea Grup Corint se va ocupa de partea de consolidare în zona unde vor fi făcute foraje, firma din Alba având experienţă în domeniu şi executând lucrări de consolidare şi la Cetatea de Scaun.
Precizăm că finanţarea pentru reabilitarea şi extinderea Muzeului de Istorie a fost obţinută de CJ Suceava pe „ultima sută de metri” după o încercare eşuată în mandatul precedent, din cauze birocratice. Licitaţia a demarat în condiţiile în care nu era semnat încă acordul de finanţare iar la licitaţie s-au prezentat mai multe oferte.
Contractul cu General Construct, Restaco, Loial, Grup Corint Alba Iulia şi ConBucovina va fi încheiat pe suma de 21,99 milioane de lei fără TVA iar după cum a explicat directorul tehnic Doru Gheaţă, termenul de finalizare al lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere al lucrărilor. Pe lângă partea de reabilitare a clădirii construite în perioada când Suceava este sub dominaţie austriacă şi a extinderii acesteia din anii 50, vor fi realizate şi lucrări de amenajare a două corpuri noi de clădire. (D.P.)

Vezi si

FLUTUR: Traficul ridicat din PTF Vicovu de Sus-Crasna arată necesitatea deschiderii punctelor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei

De la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna, în …