Monday , November 28 2022

Muzeul Bucovinei organizează la începutul lunii viitoare proiectul educaţional “POVESTEA SCRIERII SI A INSTRUMENTELOR DE SCRIS – atelier de caligrafie”

În perioada 5 – 9 februarie 2018, în vacanţa intersemestrială, Muzeul Bucovinei derulează proiectul educaţional “POVES­TEA SCRIERII SI A INSTRUMEN­TELOR DE SCRIS – atelier de caligrafie”.afis povestea scrierii 2018

Proiectul “Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie” se adresează copiilor din clasele a II-a,  a III-a  şi a IV-a din Suceava care doresc să cunoască istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, să admire scrierea din documentele medievale, să-şi îmbună­tăţească îndemâ­narea caligrafică, să petreacă „Vacanţa altfel – la muzeu”. În cadrul atelierului, elevii se vor familiariza cu noţiuni despre istoria şi evoluţia scrierii şi a instrumentelor de scris şi vor experimenta scrierea pe hârtie specială, utilizând diverse instrumente de scris: toc, pană. Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne grafice cu diverse ustensile de scriere, după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – iniţiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor vedea şi o mini-expoziţie cu instrumente de scris din colecţia Muzeului de Istorie Suceava.

Activităţile proiectului se vor desfăşura zilnic, între orele 10,30 – 13,30 în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului de Istorie Suceava.

Înscrierea participanţilor se face pe baza fişelor de înscriere, în  limita locurilor disponibile. La atelier se pot înscrie un număr maxim de 20 participanţi/zi. Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 2 februarie 2018. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Taxele de participare sunt: 3 lei/copil pentru o zi de participare sau 10 lei/copil pentru participarea în toate cele 5 zile de atelier.

Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deţinut de Muzeul Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului.

Informaţii suplimentare despre proiect şi fişele de înscriere se pot obţine de pe site-ul Muzeul Bucovinei, www.muzeulbucovinei.ro, sau la telefon 0230-216439, interior 116, Biroul Educaţie Marketing şi Comunicare.

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …