Saturday , January 28 2023

Municipiul Suceava, la 44 de cazuri active de scenariul rosu. Incidenta a crescut alarmant duminica la 2,6

2,6 la mia de locuitori este duminica indicele cazurilor active de COVID-19 în Municipiul Suceava, a anuntat primarul Ion Lungu.

Incidența cazurilor active COVID-19 în Municipiul Suceava, valabilă duminică, 18 octombrie, este de 2,6 la mia de locuitori, conform celor declarate de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Au crescut cu 10 față de sâmbătă”, a precizat Ion Lungu. În după amiaza zilei de sâmbătă, primarul Ion Lungu ne-a transmis că incidența de infecție cu noul coronavirus la nivelul municipiului reședință de județ era de 2,56, în scădere cu 17 cazuri față de ziua de vineri.

El a insistat asupra faptului că au fost și vor fi în continuare controale în municipiul Suceava cu privire la respectarea obligației instituită de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de a purta masca sanitară de protecție atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. „Fac în continuare apel la cetățenii municipiului Suceava de a respecta hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în sensul de a purta masca de protecție în spațiile interioare, dar și în cele exterioare. Au fost controale în acest sens și vor mai fi. Prioritatea noastră este sănătatea populației și limitarea efectelor epidemiei de coronavirus. Nu ne dorim să repetăm ceea ce s-a întâmplat in primăvara, când Suceava a intrat în carantină”, a declarat Ion Lungu.

Precizăm că, potrivit celor declarate de primarul Ion Lungu în cursul zilei de vineri, 18 octombrie, incidența cazurilor active în Municipiul Suceava era vineri după amiază de 2,7 la mia de locuitori (a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori), conform celor declarate de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în creștere cu 18 față de joi, 15 octombrie 2020, când era o incidență de 2,56 de cazuri COVID la mia de locuitori, adică 320 de cazuri depistate în ultimele 14 zile.

Vineri, Municipiul Suceava era la o distanță de 37 cazuri până la incidența de 3 la mie iar duminică, Municipiul Suceava se afla la 44 de cazuri distanță de scenariul roșu. CJSU a hotărât că purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00. (Dan PRICOPE)
secretarasite

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

No comments

  1. DE CE NU SUNT VACCINURI PT. GRIPA SEZONIERA , SE RECOMANDA VACCINAREA DAR NU SE GASESTE NICAIERI ,IOHANIS SI GUVERNANTII SAI DE MARIONETE , SE OCUPA DE ALEGERI SI ACAPARAREA PUTERII TOTALE PRIN ORICE MIJLOACE !!!