Tuesday , January 31 2023

Municipiul Suceava, foarte aproape de atingerea pragului de 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori, după care se pot închide restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri

Municipiul Suceava este foarte aproape de pragul de 1,5 cazuri Covid la mia de locuitori. Odată depășit acest prag,  Comitetul Local pentru Situații de Urgență poate decide restricții suplimentare, cum ar fi  închiderea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de jocuri.

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri, 7 octombrie, faptul că în municipiul Suceava sunt 166 de cazuri active de COVID, ceea ce reprezintă o incidență de 1,33/mia de locuitori. ”Dacă mai sunt depistate încă 21 îmbolnăviri, trecem de pragul de 1,5 la mia de locuitori”, a avertizat Lungu. De asemenea, acesta a făcut din nou apel la cetățenii orașului să respecte cu strictețe regulile de combatere a coronavirusului.

Amintim că prin hotărârea 43 din 27 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor se poate relua în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

CNSU a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județe pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în ultima perioadă, unele județe au decis deja, imediat după alegerile locale, restricționarea activității restaurantelor și barurilor din localitățile cele mai afectate de epidemie.  În București, Iași și în alte oraăe din țară au fost impuse deja stfel de măsuri.

Atingerea pragului de 3 cazuri/mia de locuitori ar presupune intrarea automată în carantină a zonelor respective. (O.S.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …