Monday , February 6 2023

Municipiul Suceava a ajuns vineri după-amiază la o incidență de 2,7 cazuri COVID la mia de locuitori. Primarul Lungu: ”Sper să nu fie cazul să intrăm din nou în carantină”

Incidența cazurilor active în municipiul Suceava, valabilă vineri după-amiază, este de 2,7 la mia de locuitori, conform celor declarate de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Au crescut cu 18 față de ieri. Suntem la o distanță de 37 cazuri până la incidența de 3 la mie (scenariul roșu – n.r.)”, ne-a declarat Ion Lungu. Municipiul Suceava a înregistrat joi, 15 octombrie 2020, o incidență de 2,56 de cazuri COVID la mia de locuitori. Edilul a precizat că face în continuare apel către cetățenii municipiului Suceava să respecte regulile de protecție pentru că situația nu este deloc bună, nu numai în Suceava, ci și în alte locuri din țară și din cea mai mare parte a Uniunii Europene. „Fac apel la suceveni să respecte cu strictețe măsurile de protecție. Sper ca sucevenii să înțeleagă acest lucru pentru că nu este de dorit să mai avem o experiență neplăcută așa cum a fost în primăvară, când am intrat în carantină”, a mai spus Ion Lungu.

El a adăugat că în ședința de vineri, 16 octombrie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost adoptate propunerile trimise cu o zi mai devreme. Astfel, CJSU a hotărât că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00. S-a observat cu începere de la data de 5 octombrie 2020 o creștere accelerată a incidenței numărului de cazuri cumulate la 14 zile.

În ceea ce privește numărul bazal de reproducere, acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă. Pentru acest indicator a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori.

„Sper, totuși, să nu fie cazul să intrăm în carantină. Statistic, putem observa că sunt acum multe alte localități unde pragul de 3 la mie a fost depășit. Inclusiv Capitala. Chiar dacă nu cred că odată depășit pragul de 3 la mie în municipiul Suceava se va institui din nou, imediat, carantina, nu înseamnă că dacă va crește accelerat numărul de cazuri active această măsură a carantinării nu va putea fi luată încă o dată față de municipiul Suceava. În primăvară discutam de un vârf de 9,87 la mie (adică aproape un sucevean dintr-o sută – n.r.) abia la data de 9 aprilie, după care a scăzut incidența cazurilor”, a mai declarat Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

secretarasite

Vezi si

Ministerul Educației a emis avizul de constituire a Consorțiului DUAL USV

Va fi înființat un campus integrat pentru învățământ dual, pe terenul de 30 ha pe …

No comments

  1. intreba-l pe mucusor cand intra?