Thursday , July 18 2024

Muncitor într-o pădure din Broșteni, ucis de un copac pe care-l tăia. Cadavrul a fost recuperat cu ajutorul Salvamont

Marți după-amiază, la Broșteni, un bărbat a murit sub ochii tatălui său, fiind lovit de un copac pe care-l tăia. În jurul orei 17:10, polițiștii din Broșteni au fost sesizați prin 112 de către  Viorel S., de 56 ani, din comuna Moisei, județul Maramureș, cu privire la faptul că a avut loc un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție pe Drumul Forestier Barnar pe o distanță de aproximativ 15 km, iar mai apoi pedestru pe o distanță de aproximativ 500 m pe un drum forestier accidentat.

La fața locului se aflau apelantul și A. Onisim, din comuna Rodna, județul Maramureș, tatăl persoanei decedate, Florin A..

La fața locului s-a deplasat și un echipaj al ambulanței din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava – Substația Broșteni care a constatat decesul lui Florin. Ulterior, din cauza zonei accidentate și greu accesibile spre locul producerii evenimentului, a fost contactat Serviciul Public Local Salvamont Vatra Dornei în vederea solicitării intervenției unor lucrători specializați cu scopul extragerii cadavrului de la locul accidentului și până pe marginea Drumului Forestier Barnar.

După extragerea cadavrului din acea zonă, trupul neînsuflețit a fost transportat și depus la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei în vederea efectuării necropsiei.

Din verificările efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că tânărul decedat și tatăl său, Onisim A., lucrau pentru  firma administrată de Viorel S., însă fără forme legale.  Cei doi trebuiau să taie copacii de la trunchi, aceștia fiind deja doborâți de vânt și alte fenomene naturale, ca mai apoi să fie transportați pe marginea drumului forestier. În jurul orei 16:00, băiatul a tăiat un astfel de copac, iar din cauza înclinației solului, trunchiul copacului nu s-a mai ținut de pământ și s-a rostogolit peste el și l-a zdrobit, prezent la acest eveniment fiind doar tatăl său.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. (O.S.)

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …