Saturday , July 20 2024

Un muncitor a murit într-o pădure din Ostra, strivit de rădăcina unui arbore

Luni, la ora 14:21, lucrătorii Postului de Poliție Ostra au fost sesizați prin  112  cu privire la faptul că a avut loc un accident în pădure, respectiv o cioată a căzut peste un om.

Cercetările polițiștilor deplasați la fața locului au arătat că  luni dimineață, la  orele 08,00,  Robaniuc Ion, angajat al S.C NASTITITI SRL Ostra ca muncitor silvic, s-a prezentat la muncă, deplasându-se împreună cu ceilalți angajați în zona cantonului de pe raza comunei Ostra, în vederea exploatării materialului lemnos.

În jurul orei 14:00, R Ion, a tăiat cu un motofierăstrău  un arbore căzut, doborât de fenomene naturale, dezrădăcinat, marcat, iar în momentul în care a finalizat tăierea, rădăcina arborelui s-a desprins de pământ, moment în care l-a surprins pe bărbat. Ceilalți colegi de muncă au încercat să-l scoată, însă fără rezultat, acesta prezentând leziuni incompatibile cu viața.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care a constatat decesul  lui Robaniuc Ion.

A fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru efectuarea de cercetări și întocmirea actelor de constatare, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 319/2006 a sănătății și securității în muncă.

În cauză cercetările  sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Ostra, sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea din culpă,  neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. (O.S.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …