Monday , February 6 2023

Muguraș Constantinescu a primit Marele Premiu Bucovina, pentru ”O istorie a traducerilor în limba română”

Gala Premiilor Societății Scriitorilor Bucovineni a avut loc joi, 15 decembrie a.c., fiind premiate cărți apărute în cursul anului 2021.

Marele Premiu Bucovina a revenit prof.univ.dr. Muguraș Constantinescu, pentru inițierea și coordonarea lucrării ”O istorie a traducerilor în limba română – secolul al XX-lea ITLR, domenii literare și nonliterare”, volumul I.

În cuvântul de mulțumire, profesoara suceveană a ținut să precizeze că această frumoasă recompensă este, de fapt, adresată întregii echipe de peste 100 de cercetători, care, impulsionați de convingerea că acest proiect va completa un gol în cultura română, a elaborat primul volum din ”O istorie a traducerilor în limba română”. A fost vorba de o muncă titanică de documentare, de redactare, de corectură, a fost și un bun prilej de a reuni energiile intelectuale ale numeroși cercetători de la universități din țară, dar și din străinătate: Franța, Germania, Grecia, Suedia, a ținut să precizeze profesoara.

Entuziasmul echipei, devenită aproape comunitatea ITLR, s-a menținut la cote înalte și în 2022. În aceste zile a fost finalizat volumul II, de peste 2.000 de pagini, iar în anul 2023 se va lucra la volumul III.

Marele Premiu Bucovina reprezintă recunoașterea unui lucru în echipă deosebit de complex și un bun stimulent ca acesta să continue, pentru ducerea la bun sfârșit a unui proiect unic în cultura română, care permite conectarea la tendințele de cercetare europeană. (O. N.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …