Thursday , December 1 2022

Moș Crăciun a ajuns și la copiii de la Centrul de Plasament din Solca

Un grup de elevi de la Colegiul Național “Stefan cel Mare”, coordonați de către preotul profesor Florin Hostiuc au strâns de la oameni cu suflet tot felul de donații, pe care le-au dus acestor copii sărmani  

Un grup de elevi ai Colegiului Național “Stefan cel Mare”, coordonați de către preotul profesor Florin Hostiuc, de la Biserica Mirăuți, au dus puțină căldură și multă dragoste celor 46 de copii instituționalizați la Centrul de plasament Solca, fiind voluntari într-un proiect caritabil inițiat de Parohia Mirăuți. Oameni cu inimă mare i-au ajutat pe acești liceeni și le-au donat diferite sume de bani, bani care s-au transformat apoi în gheci, ghetuțe și dulciuri pentru cei 46 de copii sărmani care nu visează la cadouri, la brad sau la Moș Crăciun. Cu ajutorul rețe­lelor de socializare, “ștefaniștii” s-au mobilizat și au căutat sponsori, dornici să facă o diferență în viața acestor copii, acum în prag de Sărbători. Pachetele pregătite cu grijă cu avut câte o geacă, o pereche de ghete, compleuri pentru sport, dulciuri și jucării, în funcție de vârsta fiecăruia. In acest Centru de Plasament stau și trei studenți, care, acum, în vacanță, se vor întoarce “acasă” și vor găsi și ei câte un cadou. “Oamenii au fost foarte receptivi la inițiativa noastră, pot spune că peste 100 de persoane s-au implicat în acest proiect și s-au strâns peste 10.000 de lei. Am cumpărat haine, dulciuri, la care se adaugă și colete particulare, pe care noi le-am sortat și le-am împachetat pe vârste, pe dimensiuni, astfel încât să poată fi purtate. Cred că fiecare dintre noi am primit la un moment dat ceva folosit și nu am avut nasul atât de sus încât să nu putem purta acel lucru. Suntem convinși că toate acestea vor conta mult pentru copiii de la Solca, dar în același timp suntem conștienți că nu le putem oferi ceea ce își doresc cel mai mult, și anume dragostea părintească”, a explicat părintele profesor Florin Hostiuc.

Această acțiune caritabilă vine în conti­nuarea unui program mai vechi inițiat de către preotul Hostiuc, care an de an se transformă în Moș Crăciun pentru copiii suceveni din centrele de plasament și încearcă, din dorința de a le umple golurile din viața zbuciumată și plină de privațiuni, să le aducă un zâmbet pe chipurile triste și de multe ori, pline de lacrimi. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …