MONUMENTUL MELCULUI e gata. Oficial. Prefectura confirmă că centura Sucevei va fi dată în folosință săptămâna viitoare

reportersite
18 septembrie 2019, 8:55

Așa după cum OBIECTIV a anunțat încă de acum o săptămână, în sfârșit lucrările la varianta oco­litoare a municipiului Suceava au fost finalizate, urmând ca săptămâna viitoare aceasta să fie inaugurată oficial. Conform unui comunicat transmis ieri de Prefectura Suceava, ieri, 17 septembrie, au fost finalizate lucrările la centură, „conform termenului asumat de constructor prin contract”, urmând ca începând de miercuri să fie demarată procedura de recepție.

Comisia de recepție este în teren în aceste zile, în vederea efectuării testelor și evaluărilor calitative și cantitative ale investiției, care vor fi validate în laboratoarele pentru stabilirea calității CESTRIN, atât pe DN18, cât și pentru varianta ocolitoare.

“Varianta ocolitoare a Sucevei va fi dată în trafic săptămâna viitoare”, a anunțat ieri și prefectul Mirela Adomnicăi.

Conform informațiilor noastre, ­i­naugurarea a fost stabilită pentru joi, 26 septembrie 2019, la evenimentul oficial fiind așteptat să participe ­mi­nistrul Transporturilor, Răzvan Cuc, alături de multe alte oficialități care se vor înghesui să taie panglica la centura construită în ritm de melc.

La varianta ocolitoare a munici­piu­lui reședință de județ, o sosea cu câte o bandă pe sens de nici 13 km lungime, lucrările au început acum 11 ani și nu au fost finalizate decât pe tronsonul de 5 kilometri Pătrăuți – Scheia. Cu două rezilieri de contract „la activ”, pe celalte două tronsoane, dintre Scheia și Moara, cu o lungime de peste 7 kilometri, lucrarile au reinceput in toamna lui 2018, de o asociere de firme condusă de Autotehnorom. Contractul actual are ­va­loarea de 72.828.000 lei.

De semenea, prefectul Sucevei a anunțat ieri că „la șoseaua de centură a orașului Rădăuți lucrările se execută într-un ritm accelerat, următoarea noastră preocupare fiind varianta ocolitoare pentru municipiul Fălticeni, unde Ministerul Transporturilor a început deja demersurile necesare”.

Mirela Adomnică a mai declarat că pe drumurile naționale din județ continuă lucrările de reabilitare-moder­nizare:

  • pe DN17, în zona Ilișești, se­ ­e­xecută lucrări de consolidare pentru punerea în siguranță a drumului care a fost afectat de alunecări de teren repetate, în valoare de 23,18 milioane de lei fără TVA.
  • pe DN2 continuă lucrările de refacere a carosabilului asfaltic, fiind finalizată o porțiune de 13 km de drum, urmând în execuție încă 10,5 km.
  • Pe DN2 E, în zona Cacica se efectuează lucrări de reciclare asfaltică pe o porțiune de 9 km, urmînd ca în termen de 2 săptămâni să fie turnat ultimul strat de binder.   (O.S.)