Saturday , July 20 2024

Modificări la organigrama Spitalului Județean cu privire la secțiile clinice

Consiliul Județean a aprobat modificarea structurii unității spitalicești din Suceava – care recent a dobândit titulatura academică de Spitalul Clinic (s.red) Județean de Urgență „Sfântul Ion cel Nou” Suceava în sensul că aceasta va avea opt secții clinice.

De altfel, este o consacrare a unei realități care exista anterior când unitatea spitalicească se numea Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ion cel Nou” Suceava. Este vorba despre Secția clinică de nefrologie, Secția clinică de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Secția clinică de reumatologie, Secția clinică de chirurgie și ortopedie pediatrică, Secția clinică de chirurgie generală, Secția clinică de pediatrie, Secția clinică de ortopedie și traumatologie și Laboratorul clinic BK și biologie moleculară.

Reamintim că în urma demersurilor CJ Suceava alături de Universitatea „Ştefan cel Mare”, SJU „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava să primească prin Ordinul ministrului Sănătății, titulatura de spital clinic, ceea ce implica ulterior aprobarea schimbării denumirii SJU „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în Spitalul Clinic de Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – fapt care s-a realizat prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 169 de pe 1 septembrie – urmând aprobat înființarea unor structuri clinice.

Modificările respective sunt însă operate cu încadrarea în cheltuielile de personal provenind din fondurile alocate de la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. De altfel, în baza unui protocol încheiat între SJU „Sfântul Ioan cel Nou” și Universitatea „Ștefan cel Mare” încă din 2019 exista o colaborare privitoare la desfășurarea activităților didactice și de practică a studenților. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …