Sunday , March 3 2024

Modernizarea Corpului E al USV mai așteaptă. Licitația a fost anulată

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anulat licitația cu privire la modernizarea unuia din corpurile de clădire după ce ofertanții care s-au prezentat la termenul din data de 3 martie fie nu criptaseră ofertele financiare, fie – potrivit informațiilor publicate pe SEAP – „nu au răspuns la toți factorii de evaluare electronici”.

USV inițiase în prima parte a anului o licitație deschisă să modernizeze Corpul E – imobil în care se află rectoratul și biblioteca -, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 4.556.419,46 lei fără TVA, iar finanțarea se va face cu fonduri europene atrase din Programul Operațional Regional aferent exercițiului financiar multianual 2014 – 2020. Cu toate că motivul invocat de USV pentru anularea licitației era cel privitor la faptul că nu erau criptate ofertele financiare și nu au corespuns la unii factori de evaluare, nu există nicio informație publicată (declarație de participare) cu privire la ofertele depuse în respectiva procedură de achiziție publică.

Proiectul pentru care a fost organizată licitația urmărește realizarea unui sistem de climatizare utilizând un sistem centralizat de introducere a aerului proaspăt cu recuperare, iar pentru climatizare, un sistem cu debit/volum de refrigerare variabil (VRV/VRF) alcătuit din unități interioare și exterioare. De asemenea, se vor realiza lucrări de amenajare a terenului și aducerea lui la starea inițială, precum și facilitarea accesului în clădire a persoanelor cu dizabilități, iar ca amenajare interioară, fiecare etaj va fi prevăzut cu containere tip pubelă de colectare a deșeurilor, selectiv. Totuși, contractul pentru care s-a organizat licitația deschisă respectivă nu presupune asigurarea dotărilor independente cu mobilier sau echipamente de laborator, care vor face obiectul altei proceduri de achiziție publică.

Perioada de garanție a lucrărilor care urmau să fie executate la Corpul E – dacă ar fi existat un câștigător la respectiva licitație – era de minim 36 luni calendaristice de la data încheierii procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Durata de realizare a lucrărilor de execuție este prevăzută la maximum 20 de luni calendaristice din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. (D.P.)

Vezi si

Ordin de protecție emis de polițiști împotriva unui bărbat din Vicovu de Sus care și-a dat mama afară din casă și a jignit-o

Vineri, la  ora 13:00, polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizaţi  de către o …