Sunday , July 21 2024

Modernizarea a 10 locuri de joacă va fi licitată anul acesta

Scoaterea la licitație a modernizării unui număr de 10 locuri de joacă se va concretiza în curând. După cum a anunțat primarul Ion Lungu într-o recentă conferință de presă, indicatorii tehnico-economici de la o veche licitație anulată din cauza contextului pandemic au fost actualizați, rezultând o nouă valoare de 3,30 de milioane de lei.

Acestea sunt amplasate pe străzile Viitorului, Zorilor, Victoriei, Păcii, Tipografiei, Luceafărului, Mihai Eminescu și I.G. Sbiera, dar și pe Aleea Nucului și Bulevardul George Enescu. „După cum se poate observa, sunt locuri de joacă din întreg municipiul”, a declarat Ion Lungu.

Noile locurile de joacă vor fi dotate cu leagăne, balansoare pe arc elicoidal, echipamente pe arc elicoidal, diferite tipuri de complexe de joacă, bănci de agrement, coșuri de gunoi și stâlpi cu panouri fotovoltaice.

Reamintim că în octombrie trecut, Consiliul Local Suceava a aprobat studiul de fezabilitate (actualizat) pentru modernizarea a 10 locuri de joacă pentru copiii din reședința de județ. Pentru modernizarea lor, vor fi implementate soluții mixte constând în combinații de lemn și metal, materialele „de cea mai bună calitate”, urmând a se asigura o durată de viață de minimum 10 ani. Tot la cel moment, deliberativul sucevean a votat scoaterea din funcțiune și valorificarea bunurilor aferente a 42 de locuri de joacă uzate fizic și moral, „constituind un potențial pericol pentru utilizatori”. (D.P.)

Vezi si

Băut și nervos tare, un bărbat din Bilca și-a dat foc la mașina care s-a stricat și nu mai pornea

Vineri seara, în jurul orelor 21.50, B. Pavel, din Bilca, se afla în curtea locuinței …