Un miting auto pentru „susţinerea” Autostrăzilor Moldovei este programat pentru sâmbătă, 10 aprilie, la Cristeşti, în judeţul Iaşi. Locaţia, simbolic aleasă, este la intersecţia Autostrăzii A7 – „Autostrada Moldovei cu A8 – „Autostrada Unirii”, primul drum de mare viteză cu Lege în Parlament.

Organizatorul mitingului auto este asociaţia civică Împreună pentru Moldova (n.r. Împreună pentru Moldova este şi partid politic), iar motivul mitingului este includerea unor tronsoane din A7 şi A8 la finanţare prin PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a explicat într-o postare pe reţelele de socializare, Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei ÎpM şi fost consilier onorific al ministrului Transporturilor, în mandatul ministrului Lucian Bode.

Dacă pentru Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Bacău – Paşcani finanţarea prin PNRR are şanse destul de mari pentru că cel puţin primele două tronsoane pot fi scoase la licitaţie pentru execuţie până la sfârşitul anului şi chiar ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea a confirmat pentru Economedia că este proiect prioritar, pentru A8 situaţia este ceva mai complicată.  Documentul oficial prezentat în Guvern pe 19 martie se referă la „anumite secţiuni”, cel mai probabil fiind vorba despre capetele Târgu Mureş – Miercurea Nirajului şi Târgu Neamţ – Moţca, unde documentaţiile tehnice sunt mai avansate şi ar putea fi lansată licitaţia pentru execuţie.

Citește integral pe economedia.ro