Friday , September 30 2022

Mirela are nevoie de ajutor!

La vârsta de nouă ani, Mirela Gabriela Voina, din comuna Adâncata, a fost arsă pe faţă, mâini şi gât într-un incident produs fără voie de bunica sa. Aceasta, în ziua de 19 noiembrie 2002, a folosit pentru aprinderea focului în sobă o sticlă ce conţinea kerosen de avion, dar fără să ştie ce era de fapt. Flacăra din sobă a cuprins-o pe fetiţă, iar bunica, în stare de şoc, a stropit-o cu apă, agravându-i astfel arsurile.
Mirela Gabriela a făcut peste zece operaţii de reconstrucţie a feţei, patru dintre ele numai în primul an de după incident, stând internată cu lunile în spital, la “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, dar şi la Spitalul Militar de Urgenţă “Prof. Dr. Agrippa Ionescu” din Bucureşti.
Din cauza numeroaselor intervenţii pe care le-a avut, Mirela a fost nevoită să îngheţe anul şcolar, acum fiind elevă a Centrului Scolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava.
Mama Mirelei, Liliana Sveduneac, este mamă a patru copii, printre care şi o fetiţă cu probleme speciale şi de vedere, dependentă de medicamente. Nu are un loc de muncă şi, căsătorită a doua oară, mai are grijă de cei cinci copii ai soţului ei, toţi banii câştigaţi de acesta revenindu-le copiilor şi nevoilor lor. Mirela este o adolescentă cuminte, educată, isteaţă şi frumoasă, doar că privitul în oglindă nu e tocmai pe placul ei, nu se aranjează, nu iese cu prietenii aşa cum fac domnişoarele de vârsta ei şi îşi ascunde faţa atunci cănd merge pe stradă, nu are un prieten şi nici facebook, dar are un dar şi o pasiune pentru lucrul manual, confecţionează decoraţiuni, coase goblenuri, realizând mici opere de artă.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului doreşte ca în zilele ce urmează să realizeze o expoziţie, unde lucrările Mirelei pot fi puse spre vânzare pentru a putea plăti operaţia de care are acum nevoie, operaţie în valoare de 1.500 de lei. Nu este o sumă mare, dar aproape imposibilă pentru părinţii fetei, care luptă cu ce pot pentru a le oferi măcar strictul necesar copiilor lor.
Pentru a vizita expoziţia sau a face o donaţie vă puteţi adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava. (Georgiana ONUTA)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …