Thursday , February 2 2023

Mirela Adomnicăi și-a dat demisia ieri. Urma să fie demisă mâine

Joi va fi numit juristul Alexandru Moldovan în funcția de prefect. Instalarea sa oficială ar urma să aibă loc vineri. Tot mâine, cel mai probabil, va fi schimbată și Silvia Boliacu, până aseară nefiind încă stabilit în mod clar cine va fi viitorul subprefect al județului

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a solicitat ieri Guvernului să fie schimbată din funcție. Ea a făcut anunțul la finalul ședinței Colegiului Prefectural de marți, 26 noiembrie.

Dacă ar fi aflat din timp că ședința de Guvern în care urmează să fie demisă este posibil să aibă loc abia joi (și nu azi), iar noul prefect să fie instalat vineri, cel mai probabil Mirela Adomnicăi s-ar fi bucurat din nou, așa cum a făcut-o în ultimii ani, să țină ceva discursuri pe la manifestările de Ziua Bucovinei. Dar, Mirela Adomnicăi a trimis ieri la Guvern o cerere de încetare a mandatului său de prefect exercitat cu caracter temporar. Precizăm că numirea ei s-a făcut în data de 8 martie 2017.

Ea a apreciat că și-a îndeplinit corect misiunea finală vizând organizarea alegerilor prezidențiale și că este normal să fie înlocuită, având în vedere că noul Guvern aparține PNL.

De asemenea, Mirela Adomnicăi a ținut să mulțumească pentru colaborare șefilor instituțiilor deconcentrate prezenți la ședința Colegiului Prefectural. Ea a ținut să precizeze că va reveni în Colegiul Prefectural – întrucât își va relua funcția de conducere la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, la cârma căreia a fost până să fie numită prefect.

Cel mai probabil, juristul Alexandru Moldovan, va fi viitorul prefect de Suceava. Acesta este șeful Direcției de Administrație Publică Locală din Consiliul Județean Suceava, iar înainte de asta a fost angajat în cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava răspunzând de contencios administrativ și de control de legalitate.

Inițial, se vehiculase că hotărârea de Guvern privind numirea în funcție a lui Alexandru Moldova va fi pe data de 27 noiembrie în ideea ca de Ziua Bucovinei, 28 noiembrie, acesta să fie instalat. Ultimele modificări indică o posibilă numire în baza Hotărârii de Guvern de Ziua Bucovinei – probabil pe fondul ședinței CSAT de miercuri, 27 noiembrie, urmând ca instalarea noului prefect să aibă loc pe data de 29 noiembrie.

În ceea ce o privește pe subprefectul Silvia Boliacu, ea nu și-a anunțat demisia. Surse din cadrul partidului de guvernământ acreditează ideea că și Silvia Boliacu ar urma să fie schimbată din funcție, singura problemă fiind aceea că nu a fost stabilit foarte clar cine îi va lua locul. (O.S.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …