Friday , October 7 2022

Ministrul Transporturilor i-a transmis deputatului Angelica Fădor că au demarat procedurile pentru refacerea podului de la Milișăuți  și lista lucrărilor programate în acest an pe drumurile naționale din județ

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, i-a răspuns deputatului liberal de Suceava Angelica Fădor la o interpelare privind situația drumurilor din județul nostru:

„La finalul sezonului rece s-au efectuat revizii pe toate sectoarele de drum de pe raza județului Suceava și s-au efectuat lucrări de reparații acolo unde situația a impus, pentru menținerea unei stări de viabilitate corespunzătoare.

În ceea ce privește podul peste râul Suceava din zona DN2H, circulația pe acest obiectiv a fost restricționată anul trecut. La nivelul CNAIR se află în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru refacerea podului. Documentația este în curs de aprobare la Consiliul de Conducere al Administrației Naționale Apele Române București. Ulterior obținerii avizelor și aprobărilor legale, prestatorul va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție. Execuția lucrărilor va începe după obținerea avizelor, aprobarea proiectului și aprobarea finanțării de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Menționăm că la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași se află în derulare procedura de atribuire a acordului cadru pentru execuția de covoare asfaltice cu terți.

În ceea ce privește modernizarea drumurilor naționale din județul Suceava, vă transmitem atașat programul lucrărilor pentru anul 2021.

Dorim să vă aducem la cunoștință că, pentru perioada 1.04.2021 – 30.06.2021, CNAIR a lansat Programul de punere în ordine a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum de trafic ridicat. Acesta presupune și acțiuni precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast, etc, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, defrișări plantații pe zonă și în spațiile verzi”.

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …