Saturday , March 25 2023

Ministrul Transporturilor: Autostrada Pașcani – Suceava ar putea fi scoasă la licitație pentru construcție în prima jumătate a anului 

Licitația pentru construirea Autostrăzii Pașcani – Suceava (A7) ar putea fi lansată chiar în prima jumătate a acestui an, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Mai mult, el estimează că până la finalul anului vor fi desemnați și câștigătorii.
„Anul acesta vom scoate la licitație – dar care nu va avea finanțare prin PNRR, ci prin POT – și Pașcani – Suceava. În mod aproape sigur vom și închide licitația, deci vom desemna câștigătorii și pe Pașcani – Suceava”, a declarat ministrul Transporturilor în cadrul unei emisiuni de la Prima TV.

Ministrul Transporturilor a amintit  că pe A7 sunt semnate contractele pe 9 din cele 13 loturi finanțate prin PNRR, de la Ploiești la Pașcani și că pentru toate loturile sunt câștigători desemnați. „Azi a fost termen pentru lotul 3 Ploiești – Buzău. Au mai rămas nesemnate contractele pentru loturile de la Bacău la Pașcani”, a mai spus Grindeanu.

Contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi ale proiectelor tehnice necesare construcţiei drumurilor expres Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret au fost în septembrie 2020 cu asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA – Egis International SAS.

Pentru drumul expres Suceava – Siret, valoarea de semnare a contractului era de 10,09 milioane de lei fără TVA şi prevedea o durată de 24 de luni. Lungimea estimată a traseului este de 41 de kilometri, conform Economica.net.

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …