Thursday , April 25 2024

Ministrul Tătaru, din nou despre ce a găsit la Suceava la începutul pandemiei: ”M-a impresionat cel mai tare disperarea şi strigătul de ajutor al corpului medical. DSP-ul nu mai exista”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, referitor la numărul deceselor cauzate de coronavirus, că cifra reală ar putea să fie mai mare decât numărul de decese anunțat oficial. „Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat”, explică el.

“Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitam o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat”, a declarat Nelu Tătaru, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

Întrebat dacă numărul celor care au fost declaraţi decedaţi ar putea fi mai mic, în realitate, decât cel trecut în statisticile oficiale, ministrul Sănătăţii a răspuns că medicul care completează certificatul de deces nu face acest lucru ţinând cont de solicitările familiei decedaţilor şi trece infecţia cu COVID dacă aceasta a fost confirmată printr-un test.

Tătaru a precizat că Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au intrat în perioada de gestionare a pandemiei “ca tot ce înseamnă sistem medical: fără resurse, depozite goale, nepregătiţi şi poate, la început, am luat uşor situaţia”.

Ministrul a explicat şi ce anume l-a impresionat atunci când a făcut vizite la Suceava, el vorbind despre un corp medical “timorat, deznădăjduit”. “La Suceava când am ajuns, dacă m-a impresionat ceva cel mai tare – disperarea şi strigătul de ajutor al corpului medical”, a mărturisit ministrul. Tătaru a afirmat de asemenea că atunci când a ajuns la Suceava, în pandemie, “DSP-ul nu mai exista”.

Vezi si

Fosta șefă a Secției de Oncologie, condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare

Tribunalul Suceava a condamnat-o joi, 25 aprilie 2024, pe Anca Ababneh Dumitrovici, medic oncolog, fosta …

No comments

  1. Nu se vrea sa se vada adevarata problema si anume aceea a coruptiei politicienilor care fac numirile pe criterii politice. Cred ca deja e condamnata madam de la DSP ca sa scape Flutur, desi l-a pupat unde trebuia si cu testarile preferentiale si cu rezerva din spital si cu Seredenciuc, etc.
    Pe principiul ortodox “TE LEPEZI DE SATANA? MA LEPAD.” a iesit TATAR asta sa dea un sut, binemeritat de altfel.
    Dar oare RAMBU a fost OK? Investitiile lui au fost OK? Comportamentul dictatorial a fost ok? S mai pot fi exemple.
    Se pare insa ca e important sa-l rezolvam pe ZEUS!