Tuesday , December 6 2022

UPDATE: Ministrul Sănătății vine la Suceava. Fostul șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, Ionel Oprea, va gestiona situația de la Spitalul Judetean

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și noul secretar de stat Ionel Oprea au anuntat ca vin, azi, la Suceava. Secretarul de stat, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, va rămâne în localitate pentru gestionarea situației, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). „În această dimineață (joi dimineața – n.red.), Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situației”, conform sursei citate.

Conducerea interimara a Spitalului, formată din managerul spitalului Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea, şi-au prezentat demisia miercuri seara. Totodată, directorul de îngrijiri medicale a spitalului, Mihaela Hreceniuc, este în izolare la domiciliu.

Florin Filip şi Doina Ganea au preluat managementul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

UPDATE: Fostul șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării în guvernarea PSD, generalul medic Ionel Paul Oprea, a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Un post de secretar de stat în Ministerul Sănătății era vacant după ce Nelu Tătaru a fost numit ministru, scrie G4Media.

Ionel Paul Oprea a fost șeful Secţiei Chirurgie generală I de la Spitalul Militar Central, iar în august 2017 a fost numit la conducerea Direcției medicale a MApN de către ministrul Apărării de atunci, Adrian Țuțuianu, din Cabinetul lui Mihai Tudose. Anterior, Oprea ocupase interimar funcția timp de un an,

 

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …

No comments

 1. Unde este Dl Flutur camera cu termoviziune promisa aeroportului Suceava , acest echipament performant a salvat sute de mii de vieți in timpul SARS AH1N1 deoarece detectează atacul vital din mers .
  Dacă totuși il aveti si aeroportul este închis plasați l intr un centru comercial si astfel fa face detecția suspectilor de covit fara a fi nevoie de teste .
  Cand am sunat in Italia pentru a procura un astfel de echipament pentru Suceava ABSOLUT TOATE erau in uz si nu mai aveau nici un echipament disponibil.
  La DSP ni s a dat cu ffit pe 12 martie cand li s a propus folosirea acestui echipament .
  act decizional facut de Dna Boliacu – între timp înlocuită.
  Ca paradoxul sa fie si mai mare in aceeasi zi am petrecut 4 ore la telefon cu producătorii de echipamente de termoviziune din Suedia pentru a închiria dar nu aveau nimic.
  Am sunat in Marea Britanie , am primit oferta am inaintat o unei persoane competente din conducerea prefecturii suceava care a încercat si ea imposibilul: DSP Suceava unde s a lovit de un zid .
  Ca totul sa fie crunt intr un final am gasit la iași 2 ingineri termografi atestați atât în Marea Britanie cat si România cu camere portabile foarte performante si erau gata să vina la Sv .
  După marele FLIT de la DSP Suceava totul a fost cancelat.
  Acest procedeu pe detectate prin termigtafie ESTE un substitut real la testele care nu vin sau nu ajung sau nu vor veni niciodată.
  Păcat.

 2. Dna. Ganea Motan este cetatean de onoare al municipiului Suceava, numită în această postură, pe considerente de el știute, de către dl primar Ion Lungu, care și el se dă lovit de Covid! Nu crede doamna Ganea Motan că ar fi o datorie de onoare să – și INGRIJEASCA pacienții din municipiul Suceava, să le întoarcă serviciile, dar acum în mod gratuit, pentru faptul că au tot sustinut-o cu șpăgi grase pentru a – i trata cu indiferență, și e puțin spus, pe apropiații lor bolnavi de cancer?! Nu merită cetățenii din Suceava onoarea aceasta din partea ei, așișderea după cum afirma dna Ganea Motan, prin vara lui 2009 când i-a facut mare si nemaipomenită nuntă fiului său, că ,,merită Suceava o așa nuntă”!