Saturday , December 3 2022

UPDATE: Ministrul Sanatatii si-a dat demisia. Premierul Orban l-a propus pe Nelu Tataru ministru

UPDATE1: Ministrul Sănătăți și-a dat demisia. Premierul Orban anunta ca l-a propus pe Nelu Tataru, actual secretar de stat, pentru postul de ministru.

Ludovic Orban: “Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Cotscahe a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante.

Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțțumesc.

Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru

Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății”.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică.

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale, mai spune aceste surse.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus. Digi 24 anunta ca premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut demisia. Premierul va face in scurt timp declaratii.

Premierul Ludovic Orban va face declarații în scurt timp de la Guvern.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Deocamdată nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul Sănătății a recurs la acest gest, însă, potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-ar fi fost cerută demisia.

 

Vom reveni

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …