Saturday , December 10 2022

Ministrul Sanatatii: Doar 15% din personal se afla la munca in Spitalul Judetean. Maine incepe testarea pentru tot personalul medical. Inca 150 de rezultate sunt asteptate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține vineri o conferință de presă despre epidemia de coronavirus. Ministrul a anunțat că în total sunt 3.183 de cazuri confirmate în România și că sunt trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva.

Acesta a precizat ca la Suceava, lucrurile încep să se normalizeze si ca s-au facut circuitele necesare in Spitalul Judetean. “Mâine începe testarea pentru tot personalul medical, se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time PCR”. Tataru a adaugat ca pana in acest moment se mai asteapta la Suceava testele pentru 150 de persoane.

Conforma acestuia, 15% dintre cadrele medicale din Spitalul Judetean se mai afla deocamdata la munca, conform unei evaluari prezentate de ministru.

Urmeaza o evaluare a tuturor sectiilor, se iau masuri pentru protectia angajatilor, echiparea lor, modul in care trebuie sa faca acest lucru, sunt discutii s-a amenajat un duș. Se discută despre cazarea cadrelor medicale la un cămin al universității pentru a-i izola de familii, a explicat ministrul Tataru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că sâmbătă va începe testarea personalului de la Spitalul Județean Suceava. Acesta a spus că un nou aparat de diagnosticare va ajunge la spital, astfel încât să poată fi realizate 120 de teste în fiecare zi.

Potrivit ministrului Sănătății, vineri au fost refăcute circuitele la Spitalul Județean Suceava.

„Lucrurile incep să intre pe făgașul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate și să coordoneze echipele. Deja în această diminneață am anunțat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical. Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze”, a spus ministrul.

Confrom acestuia, un nou aparat de diagnosticare va ajunge la Suceava.

„Va fi pus în funcțiune și al treiele aparat de diagnostic REAL TIME PCR, astfel încât să ajungă la realizarea 120 de teste pe zi. Vrem să eliminăm astfel lista de teste aflate în așteptare, nelucrate, în acest moment sunt 150 de teste”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că vor fi testați toți angajații Spitalului din Suceava, inclusiv personalul auxiliar, iar cei care vor ieși negativ vor reveni la lucru, iar ceilalți vor fi menținuți în izolare.

“Avem 3.183 cazuri confirmate cu coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent.

Vârsta medie a deceselor e de 66 de ani.

45,77% din totalul cazurilor au fost înregistrate ca urmare a unui contact apropiat.

Avem 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. Voi merge în fiecare regiune pentru a remedia deficiențele”, a declarat ministrul Sanatatii.

Ministrul a transmis un mesaj si pentru cadrele medicale: “Un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Frații mei, România are nevoie de voi. Suntem toți într-o luptă contra-cronometru. E un moment dificil. Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat.

Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul.

Fac apel la cetățeni să respecte măsurile impuse, sunt luate pentru a vă proteja viața și sănătatea. Fiți partenerii noștri în lupta cu pandemia!, a indemnat Nelu Tataru. (O.S.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …