Saturday , June 22 2024

Ministrul Muncii, vizite inopinate la Casa de Pensii și ITM Suceava (FOTO)

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem, a anunţat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura – Oprescu. Conform unei postări pe pagina de Facebook a ministerului de resort, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a făcut  o serie de vizite inopinate la Casa Judeţeană de Pensii şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.


secretarasite
La Casa Judeţeană de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu pensionarii prezenţi în instituţie despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operaţionale şi condiţiile în care angajaţii instituţiei îşi desfăşoară activitatea, precum şi stadiul digitizării dosarelor de pensionare.
La Inspecţia Muncii, ministrul a discutat cu specialiştii pe probleme de securitate şi sănătate în muncă şi au fost trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii în beneficiul angajatorilor şi salariaţilor acestora.

În acest sens, ministrul Muncii a anunţat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.

“M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din ţară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajaţii de aici şi-au făcut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetăţenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Judeţene de Pensii. Pe de altă parte, la Inspectoratul Teritorial de Muncă este nevoie, pe lângă lucrări de reabilitare, şi de dotări. În acest sens, avem un proiect prin care vom achiziţiona maşini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care să se poată face rapid şi în siguranţă deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales în zone greu accesibile, cum ar fi la exploatările forestiere”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Ea a subliniat că întărirea rolului Inspecţiei Muncii şi a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS şi înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât şi alocarea resurselor necesare.

“Nu în ultimul rând, am vorbit şi despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăţi concret activitatea în fiecare domeniu în parte şi ce putem face împreună în acest sens”, a mai spus Simona Bucura-Oprescu. (O.S.)

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …