Friday , April 19 2024

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vizitat mai multe centre din subordinea DGASPC Suceava

290 de copii și tineri din sistemul de protecție au primit saltele, lenjerii și pături noi din rezerva de stat a țării. Ministrul Intotero a ținut să discute cu conducerea și reprezentanții DGASPC Suceava cu privire la problemele cu care se confruntă pe partea de protecție a copilului și cu privire la eventuale propuneri de modificări legislative, de la specialiștii care lucrează în cadrul serviciilor sociale, direct cu copiii.

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a primit, joi, 29 februarie, o delegație condusă de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero, din care au făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Neculai Barbă, prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, conducerea DGASPC Suceava și alte oficialități județene. Cu această ocazie au fost recepționate produsele din rezerva de stat a țării, destinate unui număr de 290 de copii și tineri din sistemul de protecție, după care a urmat o vizită la sediul DGASPC Suceava și în cadrul a două locații din județ.

La sediul DGASPC Suceava, ministrul Familiei a dorit să se întâlnească atât cu conducerea Direcției, cât și cu șefii de servicii, care au oferit informații cu privire la serviciile destinate copiilor aflați în situații de risc, precum și  cu privire la problemele cele mai stringente, întâlnite în practică. La Centrul Maternal Suceava, care găzduiește 8 mame cu copii, între 0 și 3 ani, ministrul Intotero a stat de vorbă cu mamele și a socializat cu copiii. Ultima vizită a fost la Așezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, înființat prin parteneriat public privat între Fundația ”Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie” Rădăuți, Consiliul Județean Suceava și DGASPC Suceava, care găzduiește 107 copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 22 de ani, în cadrul a 13 căsuțe de tip familial, precum și trei tineri peste 18 ani, care au părăsit sistemul de protecție, dar muncesc și sunt găzduiți în cadrul garsonierelor puse la dispoziție de fundație.

Ministrul Familiei s-a arătat încântată de calitatea serviciilor oferite copiilor și tinerilor, de atelierele de dezvoltare a abilităților și talentului nativ din fiecare copil, a stat de vorbă cu copiii, cu personalul dedicat acestora, iar apoi a ținut să discute cu conducerea așezământului și cu conducerea și reprezentanții DGASPC Suceava cu privire la problemele cu care se confruntă pe partea de protecție a copilului și cu privire la eventuale propuneri de modificări legislative, de la specialiștii care lucrează în cadrul serviciilor sociale, direct cu copiii.

Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea de a reveni într-o vizită de câteva zile în mijlocul copiilor și specialiștilor și de a analiza orice propunere care vine din practică și care este în interesul superior al copilului, pentru a crea cadrul legislativ care să conducă la aplicarea de politici sociale coerente și aplicate. (O. N.)

 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …