Sunday , July 3 2022

Ministrul Educației despre cazul educatoarei care ar fi agresat sexual trei fetițe la grădiniță: ”Trebuie consult psihiatric. E greu se înțeles cum găsești părinți care să susțină o persoană care a comis acest lucru”

Cazul educatoarei Maria Podolac, de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci, care ar fi agresat sexual 3 fetițe l-a determinat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, să aibă o reacție, mai ales după ce luni unii părinți și-au arătat susținerea față de educatoare. „E greu de înțeles cum găsești niște părinți care să susțină o persoană care a comis acest lucru”, a spus ministrul.

„Dacă se confirmă aceste lucruri, și am înțeles că sunt elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranță trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă, până acum, repet, înțeleg că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora doamna educatoare a fost arestată.

Atâta vreme cât am încredere în justiție, am încredere că au existat motive pentru confirmarea lucrurilor despre care s-a făcut vorbire, și dacă aceste lucruri se confirmă, este absolut incalificabil, nu numai pentru un cadru didactic, ci pentru orice adult, cu atât mai mult pentru un cadru didactic.

E greu de îmțeles cum găsești niște părinți care să susțină o persoană care a comis acest lucru…”, a declarat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Vezi si

Echipajele canine ale Poliției și Jandarmeriei, prezente la misiunile organizate la festivalurile care au avut loc în județ în acest week-end

Cele două festivaluri principale organizate în acest weekend Deep in the Forest de la Corlata …