Sunday , February 5 2023

Ministrul de Externe al Israelului vine duminică la tabăra mobilă de la Siret

Ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid, va vizita duminică tabăra mobilă de refugiați de la Siret. „Am primit o înștiințare și o rugăminte și sunt onorat să îl întâmpin pe ministrul de Externe al statului Israel.

Yair Lapid

Duminică va veni la ora 14 la Suceava și va veni aici în vama Siret. Sigur că avem foarte multe ONG-uri, reprezentanți din lume, din Europa care sunt aici. Așteptăm pe oricine”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Anunțul acestuia a fost făcut vineri, după vizita ministrului de Interne al Franței, Gérald Darmanin, la tabăra mobilă de refugiați de la Siret și la Punctul de Trecere al Frontierei de la Siret. Este de precizat că Israelul a avut o poziție activă pe plan diplomatic și umanitar în perioada războiului ruso-ucrainean, dar și în perioada premergătoare invaziei ruse.

În ceea ce privește România în general și județul Suceava în mod deosebit este de amintit eforturile ambasadei Israelului la București de a facilita transportul unor refugiați din Ucraina în Israel, preluându-i de la Siret. (D.P.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …