Wednesday , May 18 2022

Ministrul Daniel Cadariu a prezentat un “Cod de conduită pentru turiştii responsabili”

“Avem nevoie de educarea turiştilor şi de implicarea instituţiilor abilitate pentru sancţionarea vandalismului”, a spus ministrul Antreprenoriatului şi Turismului

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, spune că e mândru că este român şi afirmă că e trist să constate cum vandalismul şi lipsa de respect aduc distrugeri locurilor lăsate de natură, pe care fiecare dintre noi ar trebui să le protejeze.

Sunt mândru pentru că sunt român. Avem atât de multe motive să ne lăudăm ţara. De la oameni muncitori şi sinceri, la tradiţii îmbietoare şi peisaje unice sau excepţionale. Sunt însă trist să văd cum vandalismul şi lipsa de respect a câtorva dintre noi aduc distrugeri locurilor lăsate de natură, locuri pe care fiecare dintre noi ar trebui să le protejeze. Nu am toleranţă faţă de astfel de manifestări şi nu voi înţelege niciodată egoismul celor care lasă prăpăd în urma lor. Formaţiunea carstică ”Inelul Doamnei” din Gorj este un astfel de caz”, a spus ministrul Cadariu.

Oficialul afirmă că avem nevoie de educarea turiştilor şi de implicarea instituţiilor abilitate pentru sancţionarea comportamentelor, astfel încât să ne asigurăm că şi peste ani, acţiunile omului conservă, valorifică şi promovează, nu distrug.

“Despre astfel de obiective este ziua de 24 ianuarie, când se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. La mulţi ani, stimaţi români!”, a spus ministrul.

Totodată, ministrul Daniel Cadariu a prezentat şi un “Cod de conduită pentru turiştii responsabili“. Sub îndemnul “Bucură-te de vacanţe şi de locurile pe care le vizitezi!”, acest COD, împărţit în secţiunile Educare, Respect, Sprijin, Conştientizare şi Consum, îi sfătuieşte pe turişti cum să se comporte şi să respecte locurile vizitate. Astfel, turiştii sunt îndemnaţi să se informeze despre locul pe care-l vizitează, să fie toleranţi cu ceilalţi, să exploreze locul în care se află, să se implice în cazul în care observă comportamente negative şi să se îmbrace adecvat cu obiectivele culturale şi naturale pe care le vizitează.

De asemenea, turiştii sunt rugaţi să respecte natura şi să-i respecte pe ceilalţi turişti, gazde şi localnici. Codul le reaminteşte vizitatorilor că e important să sprijine comunităţile locale, să consume produse locale şi să participe la manifestările locale, respectând tradiţiile. Totodată, turiştii sunt îndemnaţi să contribuie la păstrarea aerului mai curat, să respecte habitatele naturale, să fie cumpătaţi, mâncând porţii rezonabile şi evitând risipa.  (O.S.)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …