Sunday , January 29 2023

Ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, vrea muzica romaneasca pe radio și TV în proporție de minimum 50%, pentru a-i ajuta pe artisti

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă că a propus adoptarea difuzării, în proporţie de minimum 50%, a producţiilor româneşti pe radio şi tv, pentru a sprijini artiștii care nu își mai pot desfășura activitatea, prin concerte sau turnee, din cauza coronavirusului.

Gheorghiu invocă faptul că artiştii, care nu îşi mai pot susţine traiul zilnic din spectacole sau concerte, în această perioadă, pentru că li s-au restrâns unele drepturi, pot să aibă venituri din drepturile de autor aferente, transmite Agerpres.

”Am solicitat astăzi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, secretarului de stat Raed Arafat şi preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Maria Monica Gubernat, să adopte o reglementare prin care posturile radio şi tv de pe teritoriul României să difuzeze producţii muzicale, cinematografice, spectacole de teatru şi dans româneşti în proporţie de minimum 50%.

Ca urmare, artiştii vor continua să aibă venituri din drepturile de autor aferente unor astfel de difuzări”, a scris marţi, Gheorghiu, pe Facebook.

El spune că activitatea culturală trebuie să continue şi pe timpul stării de urgenţă.

”Astfel, artiştii care nu îşi mai pot susţine traiul zilnic din spectacole sau concerte, în această perioadă, pentru că li s-au restrâns unele drepturi, ar putea fi susţinuţi de posturile de Radio şi TV.

Prin această iniţiativă vom contribui la protejarea sectorului cultural-creativ românesc şi la asigurarea continuităţii activităţii pe timpul stării de urgenţă. Toţi trebuie să ne solidarizăm şi să trecem cu bine această perioadă.

Românii au arătat până acum că sunt uniţi la greu şi am speranţa ca acest demers va fi bine primit. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, explică ministrul Culturii.

 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …