Sunday , December 4 2022

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat contracte de 124 milioane lei pentru a sprijini spitalele în contextul crizei sanitare. Spitalul din Siret primește 2,70 milioane lei

Banii primiți de Spitalul din Siret printr-un proiect  POIM vor asigura “creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu echipamente/ dispozitive și aparatura medicală necesare pentru tratamentul pacienților”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a anunțat luni că a semnat alte 11 contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini nouă spitale și două centre sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.

”Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a semnat recent alte 11 contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele și centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2. Cel mai mare contract de finanțare, cu o valoare de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanțat în cadrul POIM, spitalul va achiziționa aparatură și dispozitive/echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor și va putea preveni răspândirea virusul SARS-CoV-2”, a anunțat ministerul.

Un proiect POIM în valoare de 2,70 milioane lei, implementat în orașul Siret din județul Suceava va asigura creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu echipamente/ dispozitive și aparatura medicală necesare pentru tratamentul pacienților.

Proiectele finanțate asigură fonduri pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție necesare pentru a avea un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanțate achiziții de echipamente medicale și de protecție, precum și dezinfectanți care să permită prevenirea răspândirii virusului. (C.A.)

Vezi si

Recomandări ale polițiștilor suceveni pentru șoferii nevoiți să circule pe ceață, polei sau ninsoare 

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că în această perioada a anului îşi …