Mini-vacanță de joi până marți, inclusiv, la școlile din Suceava unde se organizează secții de votare

reportersite
23 septembrie 2020, 15:23

secretarasite

Principalul „examen” de trecut în perioada următoare pentru administrația locală suceveană sunt alegerile locale. Opinia este a primarului Ion Lungu, el arătând că principalele atribuții în această organizare aparțin municipalității. În acest sens, el a avut discuții cu directorii de unități de învățământ unde se organizează secții de votare, dar și cu directorii din primărie care sunt implicați în organizarea alegerilor și a solicitat acestora ca, începând de joi după amiază, să permită începerea amenajării secțiilor de votare pentru că vor fi necesare stabilirea de trasee, amenajarea sălilor de așteptare. De asemenea, fiindcă în zilele de luni și marți se vor îndepărta amenajările și se va face dezinfecția sălilor din unitățile școlare, abia miercuri se vor relua cursurile.

În mod normal, toate cheltuielile legate de organizarea alegerilor trebuiesc decontate de Guvern și referindu-se la acest aspect, Ion Lungu a declarat în conferința săptămânală de presă care a avut loc în dimineața zilei de miercuri, 23 septembrie, că speră să le poată recupera și a mai arătat că va putea fi pontat și personalul auxiliar al unităților școlare cu secții de votare dacă va fi necesară suplimentarea persoanelor în vederea realizării cerințelor pentru desfășurarea procesului de votare.

Dezinfecția se va face la intrarea și la ieșirea din secția de votare. Fiindcă în secția de votare nu vor putea intra mai mult de cinci alegători rezultă că nu pot fi mai mult de 20 de persoane în același timp în secția de votare, dacă la cei cinci alegători se adaugă numărul membrilor din biroul secției de votare și a personalului care se ocupă de votare. Edilul a ținut să specifice și faptul că este interzis ca la secția de votare, adulții să vină însoțiți de minori. De asemenea, Ion Lungu a recomandat alegătorilor să vină cu pix de acasă pentru a semna în lista de alegător. (D.P.)

secretarasite