Wednesday , November 30 2022

Militia Regiunii Cernauti sustine ca autorul dublului asasinat de la Siret se afla in arest

Leonid Zaporojnet

N [eful Sec]iei Penale de la Parchetul de pe lîng\ Tribunalul Suceava, Dumitru Dîmbu, a declarat c\ ancheta `n aceast\ cauz\  a fost finalizat\, iar dosarul a fost `naintat Parchetului General, urm=nd ca autorit\]ile rom=ne s\ finalizeze procedura de transfer la partea ucrainean\ n “Exist\ o anchet\ la Sec]ia Penal\. Aceast\ crim\ a avut un ecou extraordinar la noi”, a spus Viaceslav Habaibo, purt\torul de cuv=nt al Mili]iei Regiunii Cern\u]i

Procurorii suceveni au finalizat ancheta `n cazul dublului asasinat de la Siret, iar dosarul a fost `naintat Parchetului General urm=nd ca  acesta s\ fie `naintat de autorit\]ile rom=ne pe baz\ de transfer autorit\]ilor din Ucraina.
Purt\torul de cuv=nt al Mili]iei Regiunii Cern\u]i, Viaceslav Habaibo, a declarat, duminic\, la Suceava c\ autorul dublului asasinat de la Siret, Leonid Zaporojne],  este cercetat  `n stare de  arest de Sec]ia Penal\ a mili]iei. El a sus]inut c\ nu cunoa[te am\nunte legate de stadiul anchetei, `ns\ a precizat c\ “tragedia care a avut loc `n luna februarie 2010 la Siret  a avut un ecou r\sunator [i la noi”..
Pe de alt\ parte, potrivit [efului Sec]iei Penale de la Parchetul de pe lîng\ Tribunalul Suceava, Dumitru Dîmbu, a declarat c\ ancheta privind dublul asasinat din Siret a fost finalizat\, iar dosarul a fost `naintat Parchetului General urm=nd ca autorit\]ile rom=ne s\ finalizeze procedura de transfer la partea ucrainean\. “Noi am avut un contact informativ permanent prin Comisia Rogatorie cu partea ucrainean\ [i i-am informat `n permanen]\  vizavi de stadiul anchetei. Din c=te [tim, autorul Leonid Zaporojne] este `n stare de arest pentru alte infrac]iuni comsie pe teritoriul Ucrainei cum ar fi traficul de arme [i stupefiante. El a fost audiat [i fa]\ de fapta comis\ la Siret”, ne-a spus  potrivit [efului Sec]iei Penale de la Parchetul de pe lîng\ Tribunalul Suceava, Dumitru Dîmbu.
Dosarul `n ce prive[te instrumentarea cazului `n care Carmen Hri]cu, de 39 de ani, [i fiica sa, Raluca Hri]cu, `n v=rst\ de 6 ani[ori, au fost `mpu[cate mortal `n propria locuin]\ din ora[ul Siret. cuprinde aproximativ  800 de pagini . La traducerea dosarului a fost folosit un translator din cadrul institu]iei judiciare care are cuno[tin]e `n domeniu. (Cristina SCOR}ARIU)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …