Milişăuţi şi Vicovul de Jos intră de duminică în SCENARIUL ROŞU; Gura Humorului şi alte opt localităţi sucevene, în scenariul galben

reportersite
16 ianuarie 2021, 6:30

Vineri, 15 ianuarie, la ora 13:00, a avut loc ședința extraordinară, în sistem on-line, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, având ca ordine de zi stabilirea unui set unitar de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de Covid-19 și ca urmare a creșterii incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori, în județul Suceava.

Luând în considerare contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, statistica zilnică privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la mia de locuitori, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava si analiza de risc întocmită în data de 15.01.2021 de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a adoptat Hotărârea nr. 12 din 15.01.2021.

Astfel, s-a stabilit încetarea aplicabilității măsurilor stabilite prin hotărârea sus-menționată pentru comuna Stroiești – incidență – 1,47.

 Totodată, se dispun începând cu data de 16.01.2021, ora 00.00, pentru orașul Gura Humorului și comunele Coșna și Iacobeni și începând cu data de 17.01.2021, ora 00.00, pentru comunele Breaza, Calafindești, Horodnic de Jos, Iaslovăț, Udești și Verești pentru o perioadă de 14 zile,  restrictiile specifice SCENARIULUI GALBEN.

De asemeni, se dispun începând cu data de 17.01.2021, ora 00.00, pentru orașul Milișăuți și comuna Vicovu de Jos pentru o perioadă de 14 zile, unități administrativ-teritoriale prevăzute în Anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori, masurile specifice SCENARIULUI ROSU (organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 23:00;, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite; nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă).

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate. Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare. (O.S.)