Sunday , February 5 2023

Mii de suceveni au participat la concertul lui Smiley organizat de Zilele Sucevei

artificii 5 [800x600]

Pe o vreme capricioasă, cu mai multe reprize de ploaie, mii de suceveni au ţinut să participe la concertele şi focul de artificii care au marcat încheierea “Zilelor Sucevei”. Pe scenă a urcat şi primarul Ion Lungu, care le-a mulţumit sucevenilor prezenţi la aceste manifestări, în pofida vremii. A luat cuvântul şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care s-a declarat onorat că a fost invitat şi că a participat la “Zilele Sucevei”

Mii de suceveni, în cea mai mare parte a lor tineri liceeni sau studenţi, au luat parte la manifestările organizate de Zilele Sucevei pe 24 şi 25 iunie, la Iulius Mall. Evenimentele organizate de Primăria Suceava, în colaborare cu Iulius Mall, cu ocazia Zilelor Sucevei s-au încheiat miercuri, puţin înainte de miezul nopţii, cu un foc de artificii care a fost precedat de un concert susţinut de trupa Maxim apoi de un concert al lui Smiley, acesta din urmă venind la rândul său cu o trupă şi prestaţia sa pe scenă a fost deosebit de apreciată. Cei care au mers la Zilele Sucevei, în parcarea Centrului Comercial Iulius Mall Suceava, au avut parte de o vreme nu tocmai frumoasă, însă concertul cu Smiley nu a împiedicat pe tineri să vină şi să danseze în preajma scenei, cântând alături de artistul lor îndrăgit. Ploaia care pe la ora 20.00 încă părea să nu se oprească s-a oprit, totuşi, cu puţin timp înainte de ora 21.00, când pe scenă era aşteptată să urce trupa Maxim. Incet, încet, nu au mai ţinut cont tinerii de vremea urâtă şi s-au adunat tot mai mulţi în zona unde era scena, iar în jurul orei 22.00, când în uralele tinerilor a apărut pe scenă Smiley erau deja în jur de patru mii de oameni în zonă, fără a fi vreo estimare şi pentru cei care erau la terase sau la bâlci. Totuşi, programul a început mult mai devreme, în jurul orei 18:00, când afară ploua puternic şi în faţa scenei se aflau cel mult o sută de tineri. Concertaseră chiar şi în aceste condiţii folkistul Walter Ghicolescu şi Trupa 9 din Suceava i-a mai încălzit pe tinerii dornici de distracţie, dar grosul tinerilor suceveni care s-au încumetat să vină la concert a fost după ora 20:30, când ploaia dădea semne că se va opri.
Chiar dacă momentul de vârf al spectacolului în aer liber organizat la Iulius Mall de Zilele Sucevei a fost concertul lui Smiley, nici trupa Maxim nu a dus lipsă de fani care se îmbulzeau să ia autografe şi cântau diferite piese din repertoriul naţional şi internaţional cântate pe scenă de tinerii de la Maxim. In ce priveşte prestaţia lui Smiley, menţionăm că nu au lipsit piese cum ar fi „Cu fuiorul” sau „You sexy MF” şi alte melodii de pe albumul „Acasă”. A interacţionat foarte bine cu publicul şi mai bine de o oră a oferit miilor de tineri suceveni un spectacol de zile mari.
In jurul orei 23.00, a urcat pe scenă primarul Ion Lungu care a declarat închise Zilele Sucevei nu înainte de a rosti un discurs şi de a mulţumi celor care au venit la peterecerea în aer liber de la Iulius Mall în pofida vremii. De asemenea, a luat cuvântul şi primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a venit la eveniment împreună cu soţia sa. Lungu a vorbit despre dorinţa de a vedea alături de UE pe fraţii din Republica Moldova, în vreme ce primarul Capitalei Republicii Moldova a vorbit despre patriotism, despre Stefan cel Mare şi spunând că îl apreciază pe Ion Lungu şi se bucură că în sfârşit a putut onora invitaţia de participare de la Zilele Sucevei, cu toate că Ion Lungu îl invitase de mai multe ori. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii, care a ţinut publicul pe loc pentru cam un sfert de oră, deşi ploaia începuse din nou. (Dan PRICOPE)

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …

One comment

  1. Cata țigănime și ce fumaraiță!!!!