Saturday , January 28 2023

10.000 de oameni la Revelionul de pe esplanada Sucevei. Fabulos foc de artificii la miezul noptii (VIDEO | FOTO)

Aproximativ zece mii  de oameni au participat la petrecerea de Revelion în aer liber organizată de Primăria municipiului Suceava pe esplanada Casei de Cultură. Programul manifestărilor organizate de Primărie și Consiliul Local Suceava a început în jur de ora 19:00, iar sucevenii s-au perindat în centrul orașului, unii rămânând mai multă vreme, alții doar o scurtă perioadă să asculte cântece și să bea un vin fiert care se găsea din belșug, la toate căsuțele de lemn amenajate pe esplanadă. Din fericire pentru cei mai mulți participanți, nu a nins (decât puțini fulgi răzleți pe la miezul nopții) și nici foarte frig nu a fost, poate cu excepția câtorva episoade când vântul părea a fi mai puternic. Asta nu i-a descurajat îndeosebi pe tineri să participe la Revelionul în aer liber iar de pe la ora 22:30 în zona centrală au început a sosi tot mai mulți suceveni pentru ca la cumpăna dintre ani centrul orașului să fie deja arhiplin. De altfel, majoritatea celor prezenți au venit de acasă cu șampanie pe care au desfăcut-o și au ciocnit alături de prieteni, într-o atmosferă de sărbătoare.

Pe scena amenajată pe esplanadă au evoluat mai întâi artiști de muzică populară precum Adriana Bucevschi, Andra Matei, Andreea Chisăliță, Gabriela Teișanu, Călin Brăteanu, Nicolae Vieru sau Sorin Filip. Oamenii au cântat cu artiștii și s-au prins în horă. De asemenea, au evoluat artiști îndrăgiți de publicul iubitor al muzicii ușoare: Amna, Ruby, Pavel și Cleopatra Stratan, Natalia Gordienko.


La final cei prezenți au admirat un frumos joc de lasere, dar și focul de artificii – despre care unii cetățeni au spus că s-a văzut din Burdujeni, de la etajele superioare ale blocurilor din respectivul cartier.  Din cauza normelor securitate la incendiu impuse de ISU, artificiile au fost lansate din zona parcului de la Curtea Domneasca si nu de pe esplanadă așa cum se făcea cu un deceniu în urmă când petrecerile de Revelion încă nu erau organizate la mall.

Ca în fiecare an alături de suceveni s-a aflat primarul Ion Lungu care a venit alături de soție și nepotul său Patrick (cu care de altfel s-a pozat alături de Pavel și Cleopatra Stratan). Au fost prezenți, de asemenea, viceprimarul Lucian Harșovschi și secretarul general al Municipiului Suceava, Ioan Ciutac. Conform tradiției și în acest an primarul municipiului Suceava a urcat pe scenă – cu șampanie și pahare – unde a efectuat numărătoarea inversă la trecerea dintre ani alături de interpreta de muzică populară Andra Matei după care a ridicat paharul plin în cinstea sucevenilor urându-le tradiționalul „La mulți ani”. „Am numărat ultimile secunde ale anului 2019 alături de îndrăgita interpretă de muzică populară Andra Matei. Mulțumesc miilor de suceveni care au participat la acest eveniment. Mulțumesc artiștilor care au asigurat atmosfera în noaptea dintre ani. BINE AI VENIT 2020! LA MULȚI ANI, DRAGI SUCEVENI!”, a spus primarul Ion Lungu. (D.P.)

LA MULTI ANI, 2020!

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …