Thursday , June 24 2021

Mii de elevi de gimnaziu și liceu revin în școală după câteva luni de cursuri desfășurate exclusiv online

La nivelul județului Suceava, în nouă localități unitățile de învățământ vor funcționa după scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii din clasele V-VII și IX-XI revin la cursurile online, iar cei din învățământul primar și preșcolar vor face cursuri cu prezență fizică, în timp ce în celelalte 105 localități toți elevii participă la cursuri fizic, unitățile școlare fiind încadrate în scenariul verde. Mii de elevi din clasele V-VII și IX-XII au revenit în bănci după câteva luni bune în care școala a însemnat o experiență virtuală care s-a rezumat la câteva ore pe zi petrecute în fața ecranelor și comunicare online, pe teme strict legate de activitatea didactică. Mulți dintre părinți s-au lovit zilele acestea de refuzul total al copiilor de a merge din nou fizic la școală și se așteaptă la o grea perioadă de reacomodare. Elevii din clasele terminale se mai bucură de câteva zile de vacanță, ei urmând a relua cursurile cu prezență fizică în data de 10 mai 

Azi au fost reluate cursurile după o lună de vacanță, iar cei mai mulți dintre elevi au revenit în bănci și foarte puțini dintre ei au rămas acasă, desfășurând cursurile online și în perioada următoare, conform scenariului doi. Ministerul Educației a publicat lista oficială ce cuprinde toate localitățile din țară, clasificate pe județe, cu rata de incidență aferentă fiecăreia, actualizată la data de 4 mai, și scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ preuniversitar. Conform documentului oficial, la nivelul județului Suceava, în nouă localități unitățile de învățământ vor funcționa după scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii din clasele V-VII și IX-XI revin la cursurile online, iar cei din învățământul primar și preșcolar vor face cursuri cu prezență fizică, în timp ce în celelalte 105 localități toți elevii participă la cursuri fizic, unitățile școlare fiind încadrate în scenariul verde. De asemenea, au revenit fizic la școală, indiferent de clasă și de scenariu, toți elevii din învățământul special. Ministerul Educației a transmis că este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină.

De precizat că mii de elevi din clasele V-VII și IX-XII au revenit în bănci după câteva luni bune în care școala a însemnat o experiență virtuală care s-a rezumat la câteva ore pe zi petrecute în fața ecranelor și comunicare online, pe teme strict legate de activitatea didactică. Mulți dintre părinți s-au lovit zilele acestea de refuzul total al copiilor de a merge din nou fizic la cursuri și se așteaptă la o grea perioadă de reacomodare. Pe de altă parte, elevii din clasele mici abia așteaptă revederea cu colegii de clasă și cu învățătoarele, la fel de nerăbdători și bucuroși fiind și copiii de grădiniță, după o lună de vacanță. Amintim că unele grădinițe au desfășurat activități educative în perioada 12-22 aprilie, la solicitarea părinților.

Doar elevii din clasele terminale – VIII, XII, XIII – se mai bucură de câteva zile de vacanță, ei urmând a relua cursurile cu prezență fizică în data de 10 mai, indiferent de scenariu.

Cursurile semestrului II vor continua până în data de 25 iunie pentru copiii din învățământul preșcolar, primar, gimnaziu și liceu, excepție făcând cei care vor avea de susținut examene de final de ciclu de studiu. Drept urmare, elevii de clasa a VIII-a fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie, iar cei de clasa a XII-a/a XIII-a până pe 4 iunie. Vacanța Mare va avea 79 de zile, va începe pe 26 iunie și se va încheia pe 12 septembrie. (Oana NUȚU)

Vezi si

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice

  3 ani, respectiv 1 an și 3 luni sunt pedepsele primite de cei doi …