Wednesday , April 17 2024

Mii de credincioşi participă la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava

Mii de credincioşi participă, luni, la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Pimen Suceveanul, IPS Teodosie Tomitanul şi PS Macarie, cu prilejul hramului lăcaşului de cult.
 
Peste 12.000 de credincioşi au stat la coadă pentru a se închina la racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă duminică dimineaţă într-un baldachin în curtea mănăstirii. Oamenii s-au închinat pentru sănătate şi iertarea păcatelor.
În noaptea dinaintea acestei sărbători, sute de maramureşeni au dormit sub zidurile mănăstirii, conform tradiţiei.
La slujba religioasă de luni asistă şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, primarul Sucevei, Ion Lungu şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boieciko.
Autorităţile locale au amenajat un cort de prim-ajutor, iar voluntari ai Crucii Roşii din Suceava au distribuit apă participanţilor la slujba religioasă. Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu soţia sa, a oferit duminică seară pelerinilor cinci mii de porţii de sarmale.
După oficierea Sfintei Liturghii, racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va fi purtată pe străzile municipiului într-o procesiune ce va include principalele biserici din municipiu. Sfântul Ioan cel Nou este protectorul municipiului Suceava, iar domnitorul Alexandru Cel Bun a adus în anul 1402 moaştele acestuia la Suceava

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …