Tuesday , January 31 2023

Mihalescul: “Guvernul PSD s-a împrumutat fără dobândă de la agenții economici români. Să nu uităm că au lovit cu toată forța în economia românească!”

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a reamintit într-o Declarație Politică o parte dintre  măsurile toxice adoptate de guvernarea PSD, care “au lovit cu toată forța exact în mediul de afaceri românesc, în micile întreprinderi întemeiate de românii care și-au dorit să prospere prin munca lor onestă”.

“Este important să nu uităm acele minciuni și nici toxicitatea guvernărilor PSD.

Prin taxe peste taxe și impozite peste impozite guvernele PSD au terorizat în special întreprinderile mici și mijlocii românești, pentru că antreprenorii străini ori au ocolit România, ori s-au bucurat de protecția statelor din care proveneau! Majorări de accize, supra-impozitări ale contractelor de muncă, restricții severe la creditare și reglementări care mai de care mai absurde au lovit iarăși în capacitatea agentului economic român de a se menține competitiv, de a se capitaliza în timp și de a rezista pe o piață plină de provocări.

Atât de ”mândri că sunt români” au fost, încât românii au ajuns să consume peste 70% produse care provin din import, de la mâncare și până la produse finite, nealimentare, domenii în care industria româ­nească excela cu ani în urmă. Zeci de miliarde de euro din banii românilor au ajuns să umple buzunarele firmelor din străinătate, în vreme ce fermierul sau micul antreprenor român nu știe ce soluții să mai găsească astfel încât să mai reziste măcar un an”, a declarat parlamentarul liberal sucevean.

“Să nu uităm că au lovit cu toată forța în economia românească!”

Conform deputatului liberal Dumitru Mihalescul, culmea disprețului PSD față de agenții economici din România s-a manifestat cu putere în special în anii 2018 și 2019, când Guvernul PSD a ajuns să se împrumute cu forța de la agenții economici români, fără dobânzi, fără alte avantaje. “Noi știm cu toții că dacă ai o obligație fiscală către stat și ai întârziat măcar o zi să o achiți, imediat îți vin în plic și dobânzi și penalități și mai știu eu ce alte datorii accesorii! În schimb, când statul are de dat bani, ori uită cu lunile sau chiar cu anii, ori nu-ți mai dă deloc. Așa se face că Guvernul PSD, pentru a petici bugetul mincinos din anul 2019 și pentru a ascunde gunoiul sub covor, nu a plătit cu lunile banii aferenți concediilor medicale, pe care agenții economici privați le-au achitat! Nu au rambursat peste 5 miliarde de lei din TVA, ducându-i pe unii antreprenori pe marginea prăpastiei, adică a falimentului. Așa a guvernat PSD! Să nu uităm că au lovit cu toată forța în economia românească!

Mă bucură enorm faptul că Guvernul Orban a reușit să repare, în mare parte, toate aceste stricăciuni, în numai câteva săptă­mâni de când a preluat guvernarea. Acest lucru îmi dă speranța că în anii viitori vom construi un mediu economic prosper, în care cei care muncesc onest să fie prosperi, să se bucure de rodul muncii lor, fără ca statul să le mai captureze din bunăstare”, a declarat deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul.

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …