Friday , December 9 2022

MIHALESCUL: Depinde de fiecare dintre noi cât de repede ne vom relua activitățile și ne vom întoarce la viața normală

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul susține că prelungirea stării de urgență instituită de Președintele României este binevenită și necesară pentru că sănătatea oamenilor este mai presus de orice, chiar dacă unii politicieni iresponsabili încercă săștige capital politic și din această criză.

„Îmi este imposibil să înțeleg motivele pentru care unii parlamentari din PSD, dar și din alte partide oportuniste se gândesc, chiar și pentru un moment, la posibilitatea de a nu vota în Parlament pentru prelungirea stării de urgență. Oare ei nu văd ce se întâmplă în țară și în străinătate? Oare ei nu înțeleg riscurile enorme la care poate fi supusă populația? Cât de cinici pot fi aceștia să se gândească la faptul că și din această criză ar putea să atragă simpatii din partea electoratului, în condițiile în care câtă vreme au fost la putere nu au făcut nimic pentru sistemul sanitar din România?

Cred cu tărie că Președintele României a luat o decizie înțeleaptă prelungind starea de urgență cu încă 30 de zile. Nu putem să lăsăm garda jos tocmai acum, când numărul de persoane afectate este în creștere și când se conturează tot mai puternic speranța ca după ce vor trece aceste 30 de zile am putea să reluăm gradual activitățile economice, sociale, iar copiii și nepoții noștri se vor întoarce la școală. Nu putem să compromitem munca autorităților române, a medicilor, a polițiștilor și a tuturor celor implicați în ultima lună în gestionarea epidemiei. S-au făcut eforturi majore și s-a muncit enorm pentru ca țara noastră să nu fie puternic afectată, așa cum s-a întâmplat în țările occidentale, cu sisteme de sănătate foarte dezvoltate. Dacă ne-am lua după PSD, ar trebui să dăm cu piciorul la toate eforturile din ultima lună și să riscăm să o luăm de la capăt, poate și mai rău.

În plus, această prelungire a stării de urgență se suprapune peste Sfintele Sărbători de Paște, ceea ce ne dă prilejul ca Săptămâna Patimilor și Săptămâna Luminată să le petrecem în liniște în interiorul familiei restrânse și să reflectăm adânc la ceea ce înseamnă normalitate și cât de prețioasă este aceasta. Chiar dacă nu vom putea merge la ceremoniile religioase, cred cu putere că, dacă chiar ni-L dorim în casa noastră, Dumnezeu va fi cu noi! Personal, apreciez foarte mult modul în care românii au înțeles și s-au conformat regulilor. Au existat, ce-i drept, și câteva situații nedorite, dar acestea au fost extrem de puține și nereprezentative pentru majoritatea populației.

Am toată încrederea că în următoarele 30 de zile fiecare dintre noi va deveni un mic erou, va respecta cu strictețe regulile și va contribui la efortul medicilor, asistenților, polițiștilor și al celorlalți implicați în gestionarea crizei.  Dacă vom face acest efort și vom respecta regulile impuse de autoritățile statului român, atunci putem să sperăm că după jumătatea lunii viitoare vom relua treptat activitățile economice și sociale și ne vom întoarce la viața normală.

Trăim vremuri deosebite care ne inspiră dragoste față de aproapele nostru, iertare și speranță. Sunt alături de voi în aceste zile de sărbătoare petrecute într-o vreme de încercare pentru întreaga lume. Vă doresc tuturor din toată inima să ne liniștim și mângâiem sufletele și să ne unim cu toții într-o strânsă îmbrățișare! Așa să ne ajute Dumnezeu pe noi toți, indiferent de forma credinței!”, a declarat deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul. (O.S.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …