Saturday , September 24 2022

Miercuri, noi concursuri, muzică  și activități interculturale, la Biroul Francez

Miercuri, 5 decembrie, ora 17.00, la Biroul Fran­cez, micii francofoni continuă învățarea limbii franceze cu dna lector dr. Mariana Şovea, de la Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării. Săptămâna aceasta, ei vor aborda vocabularul de iarnă, vor formula dorințe, vor cânta, vor desena și se vor juca  alături de ariciul Léo și de  Maxence Caron, lectorul de fran­ceză.

Începând cu ora 18.00, elevi din trei licee partenere, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și recent afiliatul partener LIVELY INSIGHTS Lively Roma, ne propun activități interculturale și concursuri tematice răsplătite cu diplome, premii dulci și alte surprize. De asemenea, trubadurii Colegiului de Artă vor interpreta, la diverse instrumente, cântece tradiționale de iarnă din diverse spații culturale. Prof. dr. Petronela Munteanu, prof. dr. Cristina Hetriuc și prof. Anca Dăscăliuc sunt coordonatoarele acestor activități promotoare ale plurilingvismului și diversității culturale europene, familiarizării elevilor cu elemente de cultură și civilizație europeană.

Activitățile fac parte din proiectul Francofonia în comunitate, un proiect realizat de Biroul Francez din Suceava în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava și sprijinit de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF). Intrarea este liberă.

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …